Λίβερπουλ-Γουότφορντ 2-0: Οι ασταμάτητοι "Ρεντς" έκαναν το "10 στα 10"

Το τρένο της Λίβερπουλ δεν ξέρει τι θα πει φρένο. Παρότι οι "Ρεντς" δεν έπιασαν υψηλά στάνταρντ απόδοσης, κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-0 της Γουότφορντ στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ έχοντας για σκόρερ τους Τζότα και Φαμπίνιο.
Αυτή ήταν μάλιστα η 10η διαδοχική νίκη για τους 6 φορές Πρωταθλητές Ευρώπης στο πρωτάθλημα!

Το ματς

Η Λίβερπουλ μετρούσε 9 (σερί) νίκες και 1 ισοπαλία μέσα στο 2022 στην Πρέμιερ Λιγκ όμως φαίνεται πως η διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων έβγαλαν εκτός ρυθμού την ομάδα του Κλοπ, που αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες απέναντι στην Γουότφορντ. Το πρώτο 20λεπτο βρήκε τις σφήκες να είναι καλύτερες και πιο δραστήριες στο χορτάρι, για να έρθει ωστόσο το 22ο λεπτό που άλλαξε τις ισορροπίες.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν όμως ο Άλισον σταμάτησε το πλασέ του Κούτσκα μέσα από την περιοχή και μόλις 34 δευτερόλεπτα αργότερα ήταν οι "Κόκκινοι" εκείνοι που πανηγύρισαν. Ο προωθημένος Γκόμεζ έκανε τη σέντρα και ο Τζότα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 1-0 από το ύψος της μικρής περιοχής, για να πανηγυρίσει το 20ό γκολ του φέτος σε όλες τις διοργανώσεις με την Λίβερπουλ, το 14ο στο πρωτάθλημα και το 4ο με κεφαλιά (δεν υπάρχει άλλος που να έχει πετύχει περισσότερα με αυτό τον τρόπο).
Το γκολ πάντως αυτό δεν ήταν ικανό για να ανάψει το φυτίλι και να ξεσηκώσει την Λίβερπουλ, με τους "Ρεντς" να παίρνουν μεν λίγο περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους αλλά να μην έχουν πολύ μεγάλες φάσεις, με το σκορ αυτό να μένει μέχρι την ανάπαυλα και να αφήνει προβληματισμένο τον Κλοπ.
Η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά στο δεύτερο μέρος, με την Γουότφορντ να χάνει ευκαιρία για την ισοφάριση στο 57' με το σουτ του Ζοάο Πέδρο από πλεονεκτική θέση (έφυγε ελάχιστα άουτ) και την Λίβερπουλ να αποκτά τον έλεγχο από το 60' και μετά.
Στο 69' ο Κλοπ άλλαξε τον Σαλάχ με τον Μανέ και στο 78' ο Χόντσον έριξε στο ματς τρεις επιθετικογενείς παίκτες για να τα παίξει όλα για όλα, όμως αντί για την ισοφάριση, μία απερισκεψία παίκτη του έφερε το 2-0 για την Λίβερπουλ. Σε αυτήν προχώρησε ο Κούτσκα που γράπωσε εντός περιοχής τον Τζότα, με τον διαιτητή να ελέγχει τη φάση μέσω VAR και να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Φαμπίνιο να γράφει στο 89' το 2-0 με το πέμπτο φετινό του γκολ, υπογράφοντας το "10 στα 10" των "Κόκκινων". sport24.gr