Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπέτις!

Το Κύπελλο Ισπανίας κατέκτησε η Ρεάλ Μπέτις!
Η ομάδα της Ανδαλουσίας κατέκτησε το Κόπα Ντελ Ρέι για 3η φορά στην Ιστορία της! Μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, η Μπέτις επικράτησε με 5-4 της Βαλένθια στα πέναλτι, στον τελικό του «Καρτούχα» της Σεβίλλης.
Μάλιστα, ο Χοακίν, θρύλος του συλλόγου, έγραψε Ιστορία καθώς κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο Ισπανίας με την Μπέτις, ενώ το 2005 είχε πανηγυρίσει το πρώτο.
Τα γκολ σημείωσαν ο Μπόρχα Ιγκλέσιας για την Μπέτις στο 11' και ο Ούγκο Δούρο για την Βαλένθια στο 30'.
Πριν ολοκληρωθεί το α' μέρος, στο 43ο λεπτό, η Μπέτις είχε μία ακόμη ευκαιρία να προηγηθεί, την οποία πάντως δεν αξιοποίησε, καθώς η μπάλα από το σουτ του Κανάλες κατέληξε στο δοκάρι. Αν και η Βαλένθια δημιούργησε φάσεις στο β΄ μέρος και παράλληλα είδε τον 21χρονο τερματοφύλακά της, Μαμαρντασβίλι, να λέει «στοπ» στην Μπέτις, εν τέλει κινδύνεψε στο 78ο λεπτό μετά από μακρινό σουτ του Χουάνμι.
Όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξιό δοκάρι. Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, η άμυνα είχε τον πρώτο λόγο στο ημίωρο της παράτασης και έτσι ο τελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Με τον Μούσα να είναι ο μοναδικός που αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι, οι «Βερδιμπλάνκος» επικράτησαν με 5-4 και στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ισπανίας για το 2022.