Ματς-ροντέο στους «Ζωσιμάδες» με νικήτρια την ΑΕΚ

Μία ήττα που τον αφήνει πολύ πίσω στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα από την ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες», σε ματς ροντέο και τελικό σκορ 2-3!
Το αποψινό ήταν το πιο γεμάτο και συναρπαστικό ματς του ΠΑΣ σ’ αυτή τη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος, το οποίο όμως δεν στέφθηκε από νικηφόρο αποτέλεσμα. Ωστόσο η ομάδα του Μεταξά έδειξε σήμερα ότι μπορεί να κοιτάξει οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια.
Το σκορ ξέφυγε αρκετά σήμερα, αφενός γιατί η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε ένα κακό διώξιμο της άμυνας και έκανε το 0-1 μόλις στο 4ο λεπτό, οπότε ο ΠΑΣ ανοίχτηκε πολύ από νωρίς και αφετέρου γιατί υπήρχαν σήμερα λάθη στην άμυνα του ΠΑΣ που τα εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ στο 100%.
Από την άλλη, όμως, και ο ΠΑΣ έβγαλε ένα πολύ καλό επιθετικό πρόσωπο και αν για εκατοστά το  VAR δεν του ακύρωνε ένα γκολ στο 24ο λεπτό, ίσως να είχε κάνει από νωρίς το 1-1 και να βλέπαμε άλλο παιχνίδι.
Αυτό που έχει σημασία, πάντως, είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε πιο ανοιχτά από άλλες φορές και το θέαμα ήταν σαφώς καλύτερο, με τον κόσμο να χειροκροτεί στο τέλος την ομάδα για την προσπάθεια. Και ίσως αν το δεύτερο γκολ του Περέα ερχόταν 4-5 λεπτά νωρίτερα, ο ΠΑΣ να είχε περισσότερο χρόνο να ισοφαρίσει.

Γρήγορο προβάδισμα

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4′. Ύστερα από κλέψιμο του Χατζισαφί στον χώρο της μεσαίας γραμμής, η «Ένωση» βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Τσούμπερ να κάνει το γύρισμα από αριστερά, η άμυνα δεν απομάκρυνε καλά, δίνοντας την ευκαιρία στον Κριχόβιακ να σκοράρει με πλασέ στην κίνηση μεταξύ μεγάλης περιοχής και πέναλτι και να ανοίξει λογαριασμό με τη φανέλα του «δικεφάλου».
Μετά το πρώτο τέταρτο ο ΠΑΣ άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή και  στο 24′, o Περέα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ταλαιπώρησε Στάνκοβιτς και Ρότα (ποδιά στον δεξιό μπακ), γέμισε στο δεύτερο δοκάρι εκεί απ’ όπου ο Σάλιακας σκόραρε με κοντινό μονοκόμματο πλασέ. Παρόλα αυτά, με τη συνδρομή του VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Κολομβιανό φορ.
Ο ΠΑΣ ήλεγχε το ματς και πάλευε για την ισοφάριση, αλλά καθώς το ματς “έσβηνε” για τις καθυστερήσεις, ήρθε στο 45’+2′  το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. O Τσούμπερ (που είχε συγκλίνει στον άξονα) έσπασε δεξιά εντός περιοχής στον Ρότα, με τον δεξιό οπισθοφύλακα της «Ένωσης» να “υποχρεώνει” με τρομερή προσποίηση σε “τσουλήθρα” τον Πίρσμαν και να εκτελεί στην κλειστή γωνία με το αριστερό!

Νέο ενδιαφέρον από ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και πέτυχε το γρήγορο γκολ που ήθελε. Στο 52′ ο -εξαιρετικός επιθετικά- Σάλιακας έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά, με τον Περέα να πετάγεται προ του Ρότα σκοράροντας με κοντινό πλασέ.
Μάλιστα ο Περέα απείλησε εκ νέου στο 69′, με το μακρινό φαλτσαριστό σουτ του να περνά λίγο άουτ!
Κι εκεί που η ΑΕΚ δεν απειλούσε καθόλου ήρθε μια ασυνήθιστη… προσποίηση του Γκαρσία στο 70′. Ο Κριχόβιακ βρήκε με κάθετη Γκαρσία, ο οποίος -κατά λάθος- ξεγέλασε τους πάντες κοιτώντας τον βοηθό για το εάν υπάρχει οφσάιντ (σταμάτησε προς στιγμή να τον μαρκάρει ο Πίρσμαν), για να σπάσει εν συνεχεία στο ύψος της μικρής περιοχής στον Αραούχο που σκόραρε με σουτ στην κίνηση.
Για τον ΠΑΣ ήταν δύσκολο να γυρίσει το 1-3, αλλά το πάλεψε όσο γινόταν και στο 90′ μια νέα συνεργασία των Σάλιακα και Περέα  (σέντρα του πρώτου και κεφαλιά του δεύτερου) έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς (2-3). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να φτάσουν στην ισοφάριση, με την ΑΕΚ να φεύγει τελικά με το «τρίποντο».
Ο ΠΑΣ μένει με την πικρία ότι αν ήταν το ίδιο καλός αμυντικά σήμερα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη ή έστω την ισοπαλία, αλλά κάποια στιγμή η ατσάλινη άμυνα θα έκανε κι εκείνη τα λάθη της.
Το αποτέλεσμα αυτό σίγουρα βγάζει εκτός διεκδίκησης Ευρώπης τον ΠΑΣ και ο β’ γύρος θα είναι μία ευκαιρία για την ομάδα να παίξει με λιγότερο άγχος.

*Να σημειώσουμε ότι όλα τα γκολ σήμερα του ΠΑΣ αφιερώθηκαν στη μνήμη του αδικοχαμένου Παύλου Κατηρτζίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 15 ετών. Μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα παίκτες και διαιτητές άφησαν ένα λουλούδι στη μνήμη του μπροστά από τη θύρα των οργανωμένων. Και φυσικά δεν έλειψαν από τους οργανωμένους και πολλές αναφορές στο όνομά του, ενώ στο τέλος τραγούδησαν κάτω από τη φωτογραφία του που εμφανιζόταν στο matrix  του Σταδίου. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ (63’ Μορέίρα), Γκαρντάφσκι (79’ Κόντε), Ντομίνγκεθ, Περέα.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος) Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σιμάνσκιμ (78’ Σιμόες), Κριχόβιακ (85′ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία (83′ Σβάρνας), Τσούμπερ, Αραούχο (88′ Ανσαριφάρντ)

Λουλούδια στη μνήμη του Παύλου από παίκτες και διαιτητές

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα και της ΑΕΚ, μαζί με τους διαιτητές, τίμησαν πριν την έναρξη του ματς με λουλούδια τη μνήμη του μικρού Παύλου Κατηρτζίδη που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.
Στιγμές συγκίνησης στους “Ζωσιμάδες” με τους οργανωμένους να τραγουδάνε στη μνήμη όσων έφυγαν από κοντά μας και τον υπόλοιπο κόσμο να χειροκροτεί παρατεταμένα.
Να σημειωθεί δε, ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ σε κάθε γκολ που πετύχαιναν έπαιρναν από τον πάγκο μία φανέλα με το νούμερο 15 που ήταν τα χρόνια της ζωής του Παύλου και τα αφιέρωναν στη μνήμη του.
ΠΗΓΗ: super-fm.gr