Η Προοδευτική πήρε το ντέρμπι με τον Εθνικό

Η Προοδευτική έκανε τεράστιο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης και για την είσοδό της στα playoffs των πρωτοπόρων της Γ' Εθνικής, καθώς επικράτησε 2-0 του Εθνικού στο μεγάλο παιχνίδι του 6ου ομίλου χάρη στα γκολ των Πατσατζόγλου (36') και Κυριαζή (47').
Η Προοδευτική υποδέχθηκε τον Εθνικό στο μεγάλο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Η Προο επικράτησε 2-0 της ομάδας του Πειραιά και πλέον βρίσκεται μόνη πρώτη με 41 βαθμούς στο +3 από τον δεύτερο Εθνικό και στο +4 από τον Πανελευσινιακό, δύο αγωνιστικές πριν απ' το φινάλε. Έτσι έχει κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα playoffs των πρωτοπόρων, με στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετή ένταση. Στο 3' η ομάδα του Κορυδαλλού απείλησε με τον Μεγαρίτη, ενώ λίγο αργότερα απάντησε ο Μπέλερης για τους φιλοξενούμενους. Όσο κυλούσαν τα λεπτά η Προοδευτική έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, με τον Εθνικό να προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα.
Στο 36ο λεπτό οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Πατσατζόγλου στόπαρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.
Η Προοδευτική μπήκε φουριόζα και στο δεύτερο μέρος, παρά τις αλλαγές του Εθνικού. Στο 47' ο Τσαφταρίδης έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Κρητικός έκανε το σουτ, ο Μουζάκης σε πρώτη φάση απέκρουσε και ο Κυριαζής πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει στο 59ο λεπτό. Ο Σουμπίνιο εκτέλεσε απευθείας φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή, με τον Χαλκίδη να αποκρούει. Στη συνέχεια η Προοδευτική προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού έχοντας και ένα σημαντικό προβάδισμα. Το 2-0 έμεινε μέχρι και το φινάλε, με την Προοδευτική να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη. ΠΗΓΗ: sport24.gr