Εντυπωσιακή κίνηση Ομόνοιας, συμφώνησε με τον Νιλ Λένον!

Εντυπωσιακή κίνηση από την Ομόνοια Λευκωσίας, η οποία συμφώνησε με τον Νιλ Λένον ώστε να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.
Ο Βορειοϊρλανδός προπονητής που αποτελεί τον επιτυχημένο προπονητή στην Ιστορία της Σέλτικ, θα βρίσκεται στον πάγκο της Κυπριακής ομάδας έως το καλοκαίρι του 2024.
Ο Λένον ως προπονητής της Σέλτικ κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και 1 Λιγκ Καπ Σκωτίας, ενώ ως ποδοσφαιριστής της έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2003 και κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και 2 Λιγκ Καπ Σκωτίας!
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός που έχει κατορθώσει να κερδίσει το τρεμπλ στη Σκωτία τόσο ως προπονητής όσο και ως ποδοσφαιριστής.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Ομόνοιας: 

"Ενημερώνουμε πως έχουμε προχωρήσει στην πρόσληψη του κ. Neil Lennon στη θέση του προπονητή.

Το συμβόλαιο συνεργασίας έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Ο κ. Neil Lennon είναι 50 χρόνων, κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία και έχει να επιδείξει μια πολυετή επιτυχημένη καριέρα ως προπονητής.

Εργάστηκε για έξι χρόνια σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Σκωτίας, τη Celtic, την οποία καθοδήγησε σε 335 αγώνες κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και ένα league cup. Επιπλέον, τις σεζόν 2012-13 και 2013-14 κατάφερε να πετύχει την είσοδο της Celtic στους ομίλους του Champions League, ενώ την μια χρονιά η ομάδα προκρίθηκε και στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Σπουδαίο έργο επιτέλεσε και στην Hibernian, της οποίας κάθισε στον πάγκο σε 122 αγώνες. Κατάφερε να επαναφέρει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία Σκωτίας ως πρωταθλήτρια στην Championship, μετά από τρία χρόνια απουσίας, ενώ την επόμενη σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση κερδίζοντας «εισιτήριο» για το Europa League.

Αναδείχθηκε τρεις φορές προπονητής της χρονιάς, ενώ είναι ο μοναδικός που έχει κατορθώσει να κερδίσει το treble στη Σκωτία ως προπονητής και ως ποδοσφαιριστής. Επίσης, ειδικότερα κατά την παρουσία του στην Celtic, κατόρθωσε να αναδείξει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Τον τελευταίο έναν χρόνο ο κ. Neil Lennon επέλεξε να παραμείνει εκτός πάγκων. Σε πρόσφατη συνέντευξή του σχολίασε το γεγονός αυτό: «Μου άρεσε αυτός ο πιο ήρεμος τρόπος ζωής: επενδύεις λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου ως άτομο και στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ξεκουράστηκα, νιώθω φρέσκος και είμαι ενθουσιασμένος για όποια πρόκληση έρθει μπροστά μου».

Ως ποδοσφαιριστής ο κ. Neil Lennon πραγματοποίησε 305 εμφανίσεις με την Celtic, κατακτώντας πέντε τίτλους πρωταθλήματος, τέσσερα FA cup, δύο League cup, ενώ το 2003 έφτασε στον τελικό του κυπέλλου UEFA. Αγωνίστηκε, επίσης, στις Leicester City και Manchester City, όπως και στην εθνική ομάδα της Βορείου Ιρλανδίας.

Καλωσορίζουμε τον κ. Neil Lennon στην οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία".