Κλοπ: «Όταν ήρθε ο Αμπράμοβιτς, σας ένοιαζε από που έχει τόσα λεφτά;»

Ο Γιούργκεν Κλοπ μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου πριν από την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπράιτον, δεν στάθηκε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά μίλησε και για την φυγή του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι.
Σημειώνουμε ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς όταν ήταν 34 ετών, οδηγούσε ένα Lada και ήταν πλανόδιος πωλητής πλαστικών παιχνιδιών, μαζί με την γυναίκα του, στη Μόσχα. Μόλις 3 χρόνια αργότερα, προσπάθησε να αγοράσει την Φεράρι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αφού δεν τα κατάφερε, αγόρασε την Τσέλσι...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού των "Ρεντς":

«Όλοι γνωρίζαμε από που προέρχονταν τα χρήματα. Ήταν προφανές, αλλά το αποδεχθήκαμε κι αυτό είναι δικό μας λάθος. Τώρα σκεφτόμαστε ότι "δεν μπορούμε να το δεχτούμε άλλο, οπότε τους τιμωρούμε". Το θέμα όμως είναι ότι δεν φταίει η Τσέλσι. Αλήθεια σας ένοιαζε όταν ήρθε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι; Ενδιαφερόταν πραγματικά κανείς; Άρεσε σε κανέναν όταν η Νιουκάσλ πωλήθηκε; Ενδιαφέρονται πραγματικά οι οπαδοί; 
Στην αρχή δεν σκεφτόμαστε καν τι συμβαίνει κι από πού προέρχονται τα χρήματα. Τώρα αρχίζουμε προφανώς να σκεφτόμαστε από πού προέρχονται τα χρήματα. Νομίζω όμως ότι είναι καλή ιδέα να να το σκεφτούμε λίγο περισσότερο. Έτσι πρέπει.
Προσωπικά είμαι χαρούμενος με τους ιδιοκτήτες μας γιατί τελικά οι ιδιοκτήτες είναι εκεί για να ηγηθούν του συλλόγου, να δώσουν οικονομικούς πόρους. Όταν θέλουν να βγάλουν όφελος, λέμε πώς μπορούν να θέλουν να βγάλουν όφελος; Είναι εδώ μέσα για να δώσουν χρήματα στο ποδόσφαιρο».