Οι κλήσεις του Πογιέτ στην Εθνική

Γνωστές έγιναν οι πρώτες επιλογές του Γκουσταβο Πογιέτ για την Εθνική ομάδα για τους εκτός έδρας φιλικούς αγώνες με τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο.
Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που είχε μεταφέρει στον Σπορ FM 94,6 ο Σωτήρης Ταμπάκος περί απουσίας των Παπασταθόπουλου και Μανωλά από τις επιλογές αυτές.
Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Κώστας Μανωλάς και ο Δημήτρης Κουρμπέλης ήταν στα πλάνα του Ουρουγουανού τεχνικού για τα δύο φιλικά ωστόσο αποφασίστηκε από κοινού να μην κληθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τη δεδομένη χρονική περίοδο προκειμένου να μην επιβαρυνθούν από τα συνεχόμενα παιχνίδια με τις ομάδες τους με δεδομένο ότι προέρχονται από τραυματισμούς.
Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης και ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, Τάκης Φύσσας είχαν επικοινωνία με τον Κώστα Μανωλά σε πολύ καλό κλίμα, γεγονός που δείχνει τη διάθεση του τεχνικού επιτελείου να επιστρέψει ο στόπερ του Ολυμπιακού στη «Γαλανόλευκη».
Από τις υπόλοιπες επιλογές που έχει κάνει ο νέος τεχνικός της Εθνικής ομάδας στις πρώτες του κλήσεις ξεχωρίζουν οι επιστροφές των Ευθύμη Κουλούρη και Δημήτρη Νικολάου, η «πρώτη» του Χρήστου Κουρφαλίδη, ο οποίος αγωνίζεται στην Primavera της Κάλιαρι και έχει τέσσερις συμμετοχές (δύο στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο) με την πρώτη ομάδα, ενώ απουσιάζουν οι Μανώλης Σάλιακας, Θανάσης Ανδρούτσος, Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Τζόλης.

Αναλυτικά, οι 26 ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν από τον Γκουστάβο Πογιέτ για τους εκτός έδρας φιλικούς αγώνες με την Ρουμανία και το Μαυροβούνιο:

Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Κώστας Τσιμίκας, Κώστας Σταφυλίδης, Δημήτρης Γούτας, Γιώργος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Νικολάου, Λάζαρος Ρότα, Μανώλης Σιώπης, Μάριος Βρουσάι, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Χρήστος Κουρφαλίδης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Λημνιός, Πέτρος Μάνταλος, Γιώργος Μασούρας, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Δουβίκας, Δημήτρης Πέλκας, Γιώργος Γιακουμάκης, Ευθύμης Κουλούρης, Βαγγέλης Παυλίδης.

Η πρώτη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.