Μπαρσελόνα: Το τίμημα της μετακίνησης από το Καμπ Νου στο Μοντζουΐκ

Η Μπαρσελόνα θα πρέπει να μετακομίσει για ένα χρόνο στο Ολυμπιακό Στάδιο «Lluís Companys», που βρίσκεται στο λόφο Μοντζουΐκ, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των εργασιών στο Καμπ Νου.
Ο Καταλανικός σύλλογος βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τον δήμο της Βαρκελώνης εδώ και μήνες για να μελετήσει τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν ώστε η δημοτική έδρα να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ, έχει δε αξιολογήσει τον αντίκτυπο σε επίπεδο κόστους.
Η μετακόμιση στο Ολυμπιακό Στάδιο -λαμβάνοντας υπόψη και τις απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού- θα βαρύνει περίπου 20 εκατ. ευρώ τα ταμεία του συλλόγου.
Μεταξύ των βελτιώσεων που πρέπει να ολοκληρωθούν είναι αυτές που σχετίζονται με τον αγωνιστικό χώρο, τα αποδυτήρια και τους χώρους VIP.
Ο πρόεδρος της Μπαρσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο γήπεδο «Γιόχαν Κρόιφ» που βρίσκεται στον δήμο Σαντ Ζοάν Ντεσπί, τουλάχιστον κατά τη χρονιά κατασκευής του νέου Καμπ Νου.
Όμως, η αντίθεση του τοπικού δημοτικού συμβουλίου ήταν το ένα από τα δύο βασικά προβλήματα, με το δεύτερο να αφορά στη μικρή χωρητικότητα.
Επομένως, η μόνη επιλογή παρέμενε να μετακομίσει η Μπάρτσα στο Μοντζουΐκ, όπου η αντίπαλη ομάδα της πόλης, Εσπανιόλ, έπαιξε για 12 σεζόν.
Το 2009 οι «Κυανόλευκοι» μετακόμισαν στο νέο τους στάδιο, στο «Κορνεγιά-Ελ Πρατ». Ο Ζοάν Λαπόρτα ανακοίνωσε στο Barça TV ότι το νέο Καμπ Νου, χωρητικότητας 105.000 θέσεων και με τις εξέδρες καλυμμένες, θα είναι πραγματικότητα το 2025. ΠΗΓΗ: TVE, TV3, naftemporiki