ΠΑΣ Γιάννινα: Στο γήπεδο στα πλέι-οφ, στα δικαστήρια 8ος...

Αν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα κύλησαν ευνοϊκά (ήττα του Αστέρα Τρίπολης από την ΑΕΚ και νίκη του ΟΦΗ με το χαμηλό σκορ 2-0), δυστυχώς αυτήν την φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει μια νίκη που θα τον έστελνε στα πλέι οφ, ανεξαρτήτως απόφασης για τους -5 βαθμούς.
Οι "Κυανόλευκοι" άγγιξαν το γκολ στο 33' με τον Σνάιντερ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στη μεγαλύτερή τους ευκαιρία και από εκεί και πέρα πέτυχαν έναν Βόλο που δεν είχε τίποτα να χάσει, έπαιζε απελευθερωμένα και απειλούσε συνέχεια τον Λοντίγκιν, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να μην μπορεί να πάρει μεγάλα επιθετικά ρίσκα, που θα τον άφηναν πολύ εκτεθειμένο αμυντικά. Το τελικό 0-0 δεν αντικατοπτρίζει το πόσο καλό και ανοιχτό ματς έγινε, με τις τελικές να είναι 15-10, αλλά αυτό που εν τέλει έχει σημασία είναι ότι ο ΠΑΣ πλήρωσε την έλλειψη δυνάμεων και εναλλακτικών λύσεων, λόγω των ιώσεων που χτύπησαν αυτήν την εβδομάδα την ομάδα και μοιραία έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του αφαιρούσε μέρος του άγχους για την επιστροφή των βαθμών.
Και βέβαια τώρα παίρνει "φωτιά" το παρασκήνιο, καθώς ο ΟΦΗ είναι αυτός που τερμάτισε 6ος και είναι λογικό ότι αυτές τις δύο μέρες μέχρι να βγει η απόφαση της εφέσεων θα ακουστούν πολλά. Η ΕΠΟ είναι βαριά εκτεθειμένη απ’ αυτό που έγινε, καθώς οποιαδήποτε απόφαση θα χαρακτηριστεί "σκάνδαλο" απ’ αυτόν που δεν θα τον βολεύει. Τα κατάφεραν και πάλι κάποιοι να ρίξουν νερό στον "μύλο" της κόντρας ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα…

Αγχωμένος ο ΠΑΣ από τον μονόδρομο της νίκης

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε έναν επιπλέον αντίπαλο σήμερα κι αυτό ήταν φανερά το άγχος. Ο Βόλος από την άλλη μεριά παίζοντας απελευθερωμένα, απειλούσε συνέχεια τον Λοντίγκιν και ως το 20λεπτο περίπου τον είχε υποχρεώσει σε 2-3 σημαντικές αποκρούσεις.
Ο ΠΑΣ κατάφερε κάπως να ισορροπήσει το παιχνίδι από το 30' και μετά, είχε το δοκάρι με τον Σνάιντερ στο 33' και μια κοντινή κεφαλιά του Ντομίνγκεθ στο 41', ενώ στην επανάληψη ο Περέα έφυγε σε αντεπίθεση μετά από κόρνερ του Βόλου, σούταρε από πλάγια θέση, με τον Κλέιμαν να του λέει "όχι".
Βέβαια ο Βόλος δεν σταμάτησε όλο το ματς να δοκιμάζει σουτ ή σέντρες με στόχο τον Φαν Βέερτ που έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ.
Ο κ. Μεταξάς και να ήθελε να ρισκάρει περισσότερο στα τελευταία λεπτά, δυστυχώς δεν είχε παίκτες να το κάνει, αλλά δεν υπήρχαν και δυνάμεις απ’ ό,τι φάνηκε, γιατί η ομάδα ήταν επηρεασμένη από τις ιώσεις αυτής της εβδομάδας.
Στο πιο κρίσιμο σημείο ίσως της χρονιά, δυστυχώς η τύχη άφησε τον ΠΑΣ που αναγκαστικά πλέον περιμένει την απόφαση της εφέσεων, με την ελπίδα να τον δικαιώνει, για να απολαύσουν τελικά όλοι τους καρπούς της φετινής υπερπροσπάθειας.
Παρά την απώλεια βαθμών, πάντως, η ομάδα αυτή κέρδισε τις καρδιές όλων! Ο κόσμος χειροκρότησε την ομάδα στο τέλος και εισέπραξε φυσικά και το χειροκρότημα των παικτών, ενώ ήταν πολύ όμορφη η εικόνα των παικτών και του τεχνικού τιμ που μαζεύτηκαν όλοι στο τέλος του αγώνα σ’ ένα κύκλο μίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα σε οικογενειακό κλίμα και έδωσαν υπόσχεση για ψηλά το κεφάλι ό,τι κι αν γίνει!
ΠΗΓΗ: super-fm.gr