Τιμωρήθηκε ο ΠΑΣ, καταθέτει έφεση

Τιμωρήθηκε τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα με αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα αλλά και χρηματικό πρόστιμο, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Γιώργος Χριστοβασίλης.
Συγκεκριμένα, Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ έκανε δεκτό το πόρισμα της ΕΕΑ και επίσης απορρίφθηκε η εισήγηση του ΠΑΣ Γιάννινα για παραγραφή του αδικήματος, λόγω παρέλευσης πενταετίας, με το δικαστήριο να θεωρεί ότι η πενταετία παρέρχεται τον Νοέμβριου του 2022, δηλαδή 5 χρόνια μετά το τελευταίο πληρεξούσιο που συντάχθηκε όταν πλέον δεν τελεσφόρησε η μεταβίβαση της ομάδας με τη μεσολάβηση του κ. Αυδή και όχι από την ημέρα που συντάχθηκε το πρώτο πληρεξούσιο τον Φεβρουάριο του 2015! Αυτό σαφώς είναι ένα σημείο που θα σταθεί ο ΠΑΣ στην έφεσή του για το πότε παρέρχεται εν τέλει η πενταετία.
Έτσι αφαιρέθηκαν 5 βαθμοί από τους Ηπειρώτες, ενώ πλην της αφαίρεσης βαθμών επιβάλλεται και πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΠΑΕ, αλλά και 20.000 ευρώ στον κ. Χριστοβασίλη.
Να σημειωθεί ότι ήδη ασκήθηκε έφεση, προκειμένου να προλάβει να εκδικάσει η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ πριν χρειαστεί να επικυρωθεί η βαθμολογία.

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση:

ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: “Με την παρούσα σας διαβιβάζουμε την από 4-2-2022 Έκθεση/Πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που μας διαβιβάσθηκε με το υπ’ αριθ. πρωτ. 160/16-2-2022 έγγραφό της”:

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε βάρος της πρώτης εγκαλούμενης ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από το τρέχον επαγγελματικό πρωτάθλημα Super League 1 Ελλάδα, αγωνιστική περίοδος 2021-2022.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλούμενη ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων (100.000,00) Ευρώ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο δεύτερο εγκαλούμενο, Γεώργιο ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της πρώτης εγκαλούμενης ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000,00) Ευρώ.
(Με πληροφορίες από Super FM 104,3)

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, μετά την γνωστοποίηση της ποινής:

"Για άλλη μια φορά ο Π.Α.Σ. ΓIANNINA στοχοποιείται βάναυσα. Η απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League να τιμωρήσει την ομάδα με αφαίρεση βαθμών για την δήθεν μεταβίβαση των μετοχών της Π.Α.Ε. στην οικογένεια Αυδή που έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση του πρωταθλήματος, μόνο οργή και θυμό προκαλεί.
Η απόφαση δεν έχει κανένα λογικό έρεισμα. 
Είναι πλέον ξεκάθαρο από κάθε άποψη πως στόχος είναι να πληγεί ο σύλλογος. Επιβεβαιωνόμαστε όταν λέγαμε ότι ενοχλεί η θέση που βρισκόμαστε στην βαθμολογία. 
Εμείς ως Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 θα επιμείνουμε στην εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης μέχρι να καταρριφθεί όλο αυτό το αλαζονικό έκτρωμα. Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους Ηπειρώτες φιλάθλους, την Περιφέρεια, τον Δήμο και τους βουλευτές της πόλης, αυτή την δύσκολη στιγμή που η ομάδα βάλλεται από παντού, να βρεθούν στο πλευρό της και να δείξουν την έμπρακτη στήριξη τους. 
Ο Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γνωρίζει καλά την αλήθεια, την οποία μάλιστα απέδειξε με αδιάσειστα στοιχεία, και θα διεκδικήσει τη δικαίωση μέχρι τέλους".