Μιχάλης Βλάχος: «Μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα η ΑΕΚ, μόνο ο Βράνιες είναι γρήγορος»

Ο Μιχάλης Βλάχος μίλησε στον αέρα του Over FM για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Εθνικής, της Πόρτσμουθ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Συγκεκριμένα, μίλησε και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην προβληματική ΑΕΚ τον τελευταίων χρόνων.

Για το αν ο ψυχολογικός τομέας είναι πολύ σημαντικός για τα ντέρμπι όπως το Ολυμπιακός – ΑΕΚ, επεσήμανε:
«Η σημερινή μέρα όπως είναι τα πράγματα είναι πολύ σημαντική γιατί η ΑΕΚ περνά μία πολύ μεγάλη κάμψη, προέρχεται από πολλά αρνητικά αποτελέσματα, υπάρχει αμφισβήτηση στον προπονητή και στην διοίκηση. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι. Μπορεί να γίνει η έκπληξη. Εκεί που λες μία ομάδα είναι τελειωμένη ψυχολογικά και αγωνιστικά μπορεί να ανακάμψει με νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι».

Για το αν η διαφορά που έχουν οι δύο ομάδες στο αγωνιστικό κομμάτι είναι τόσο μεγάλη ανέφερε:
«Ο Ολυμπιακός έχει έναν βασικό κορμό εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης έχει έναν μόνιμο προπονητή που βρίσκεται σταθερά στην ομάδα και έχει ένα αγωνιστικό πλάνο. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια 7 προπονητές. Αυτό δεν είναι θετικό για μία ομάδα. Οι ομάδες θέλουν πάντα μία σταθερότητα  στα αποτελέσματα στην απόδοσή τους και στην διοίκηση. Βέβαια γιατί η διοίκηση ψάχνεται τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος γιατί έχει σταθερότητα και ξέρει τι ψάχνει και τι χρειάζεται. Επίσης κάνει πάντα στοχευμένες μεταγραφές».

Για την προβληματική αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ και για το πως βελτιώνεται εξήγησε:
«Μπορεί να έχει παίκτες που να είναι έμπειροι, ωστόσο δεν έχουν ταχύτητα, ρυθμό, δεν έχουν ρυθμό και είναι αργοί στα μαρκαρίσματά τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ίσως έχει να κάνει με την προπόνηση και την αλλαγή προπονητών. Από την άμυνα της ΑΕΚ αν εξαιρέσεις τον Βράνιες οι υπόλοιποι δεν είναι τόσο γρήγοροι και αποτελεσματικοί. Πρέπει τουλάχιστον να έχεις δύο αμυντικούς γρήγορους, που να πηγαίνουν γρήγορα στα μαρκαρίσματα. Αυτούς δεν τους έχει η ΑΕΚ».

Για τις αλλαγές προπονητών και για τον αν ο Αργύρης Γιαννίκης πρέπει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης είπε:
«Νομίζω ότι, η ΑΕΚ έπρεπε να πάει σε έναν έμπειρο προπονητή. Ο Γιαννίκης μπορεί να είναι νέος και εξελίξιμος, αλλά από την στιγμή που επέλεξε αυτό δεν πρέπει να τον διώξει στην μέση της σεζόν. Η ΑΕΚ δεν είχε τη πρέπουσα απόδοση με τον Μιλόγεβιτς, αλλά θα έπρεπε να τον αφήσει να δουλέψει. Βέβαια νομίζω ότι ήταν δική του απόφαση και όχι του συλλόγου».

Για τον Ολυμπιακό που βρίσκεται άνετα στην πρώτη θέση και για τους οπαδούς που γκρινιάζουν υπογράμμισε:
«Ο Ολυμπιακός πάει για να πάρει το πρωτάθλημα άνετα γιατί είναι μία οργανωμένη ομάδα. Επίσης δεν έχει ιδιαίτερο ανταγωνισμό. Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον χτυπήσει, ωστόσο έχει λίγες πιθανότητες να τον φτάσει. Πάντως ποτέ δεν ξέρεις γιατί όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο».

Για τα ματς με την Αταλάντα είπε:
«Ευελπιστώ να τα πάει καλά ο Ολυμπιακός. Όλοι αυτό θέλουμε. Στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός δείχνει πολύ καλό πρόσωπο και δικαιούται να κάνει κάτι καλύτερο αυτήν τη χρονιά. Τις προηγούμενες σεζόν αδικήθηκε θα μπορούσε να είχε προχωρήσει πιο πολύ».

Για το πόση δυναμική θα δώσει το νέο γήπεδο στην ΑΕΚ:
«Θα δώσει μεγάλη δυναμική και όλος ο κόσμος περιμένει την Αγιά Σοφιά. Το νέο γήπεδο θα αλλάξει την δυναμική της ΑΕΚ θα είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια και εκεί είναι το μέρος της».