ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 2-0

Τεράστια και κομβική νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» επί του Άρη στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 23ης αγωνιστικής της  Super League.
Με τον Γιάννη Κάργα να κάνει το ματς της χρονιάς (!), αλλά και με αρκετούς ακόμα παίκτες όπως τους Εραμούσπε, Λοντίγκιν, Καραχάλιο, Στάνκο, Σάλιακα να πιάνουν υψηλή απόδοση στην άμυνα, o ΠΑΣ έριξε τον Άρη στην «παγίδα» της ανούσιας κατοχή. Αν, μάλιστα, δεν υπήρχαν και τα αμέτρητα φάουλ και κόρνερ των «κιτρίνων» η άμυνα του ΠΑΣ ενδεχομένως να μην κινδύνευε καθόλου, παρά μόνο στις καθυστερήσεις, που ο τραυματισμός του Κάργα επέτρεψε στον Άρη να κάνει κάποιες φάσεις με Πάλμα, Μαντσίνι και Ματέο Γκαρσία, με τους δύο τελευταίους να έχουν δοκάρι στο 96' και το 97'.
Στο α' ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πίσω από την μπάλα και επέλεξε να περιμένει τον Άρη, γνωρίζοντας ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δυσκολεύεται να διασπάσει κλειστές άμυνες. Το πλάνο ήταν σαφές, σφιχτή άμυνα πίσω και προσπάθεια για αντεπιθέσεις. Ωστόσο ήταν φανερό ότι η «Κυανόλευκη» ομάδα ήταν πολύ πίσω κλεισμένη για να μπορέσει να φτάσει έστω και με αντεπίθεση προς την αντίπαλη περιοχή. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι οι δύο πρώτες φάσεις για τον ΠΑΣ ήρθαν στο 38' και το 43'.
Ο Άρης από την πλευρά του μπορούσε να απειλεί μόνο με στατικές φάσεις. Οτιδήποτε άλλο επιχειρήθηκε σταμάτησε στους πολύ καλούς Κάργα και Εραμούσπε και ενίοτε και τον Σάλιακα, που «σκούπιζαν» την περιοχή τόσο στα ψηλά γεμίσματα όσο και στις χαμηλές κάθετες πάσες.

Η υπομονή αποδείχτηκε αρετή!

Το υπομονετικό παιχνίδι του ΠΑΣ με την άμυνα στο μισό γήπεδο, τελικά δικαίωσε την επιλογή του να παίξει έτσι. Με μία στατική φάση στο 51' ήρθε το γκολ και το 1-0. Ο Σάλιακας εκτέλεσε φάουλ, ο Κάργας «απογειώθηκε» και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Σιαμπάνη, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποκρούσει τον βρήκε η μπάλα και γύρισε στο τέρμα. Με αυτογκόλ του Σιαμπάνη, λοιπόν, έγινε το 1-0.
Ο Άρης συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, πίεζε στο μισό γήπεδο, αλλά δεν είχε τρόπο να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ, ο οποίος περίμενε μία ακόμα ευκαιρία να αντεπιτεθεί και τελικά το έκανε σε φάση διαρκείας στο 83' με αλλεπάλληλα σουτ να σταματάνε πάνω στη γραμμή από τερματοφύλακα και αμυντικούς, όχι όμως και το σουτ του Ντομίνγκεθ, το οποίο πέρασε τη γραμμή του τέρματος. Το γκολ πιστώθηκε μέσω  VAR  στον ΠΑΣ Γιάννινα αφού Παπαπέτρου και α' βοηθός δεν κατάλαβαν αν πέρασε η μπάλα.
Στα τελευταία λεπτά ο Άρης πίεσε, είχε τα δύο δοκάρια και μία ακόμα μεγάλη φάση με τον Πάλμα που εξουδετέρωσε ο Λοντίγκιν, αλλά δεν άλλαξε κάτι.
Έτσι ο ΠΑΣ έφτασε σε μία μεγάλη νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα εντός γηπέδου, αλλά και στις γύρω ταράτσες, με τις ιαχές για έξοδο στην Ευρώπη να δίνουν πανηγυρικό τόνο στο σημερινό αποτέλεσμα.
Ο ΠΑΣ πήρε ένα μεγάλο πλεονέκτημα με αυτήν τη νίκη, αλλά μένουν 3 αγωνιστικές που θα πρέπει να τα δώσει όλα για όλα, καθώς δεν είναι εύκολα τα ματς που έρχονται με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, Λαμία στα Γιάννενα και Βόλο στο Πανθεσσαλικό.
Αξίζουν, πάντως, πολλά μπράβο στα παιδιά που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις και κάνουν μία από τις πιο συγκλονιστικές πορείες που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια!

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας (Παντελάκης 90+1'), Εραμούσπε, Ποζνάσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ (Μπρένερ 89'), Λιάσος (Οικονομόπουλος 75'), Ντομίνγκεθ, Περέα.
Άρης (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Φαμπιάνο (Λούμορ 85'), Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ (Πάλμα 85′), Mαντσίνι, Μπερτόγλιο (Ιτούρμπε 67'), Μάνος, Καμαρά (Γκαρσία 85').
ΠΗΓΗ: super-fm.gr