«Εξαδάτος» ο ΠΑΣ και πάει για τους «τελικούς»

Το καθήκον του στο ακέραιο έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης νικώντας με 2-0, σ’ ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά κράτησε το ενδιαφέρον σχεδόν μέχρι τέλους.
Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο «χτύπησε» ο ΠΑΣ Γιάννινα, (26' Πίρσμαν και 79' Εραμούσπε με πέναλτι), ενώ ο Απόλλωνας έχασε πέναλτι στο 93', αφού ο Λοντίγκιν απέκρουσε το πέναλτι του Τσιλούλη. Φινάλε όμοιο με το ματς του α' γύρου, καθώς ο Περέα είχε χάσει τότε πέναλτι στο 93' στη Ριζούπολη.
Η νίκη αυτή ανέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 4η θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό στους 30 βαθμούς και την Τετάρτη θα έχουμε ένα πολύ σπουδαίο ντέρμπι των "Κυανόλευκων" στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Γενικότερα, όμως, η επόμενη τριάδα αγώνων φαίνεται ότι θα κρίνει πολλά, αφού είναι δύο εκτός έδρας ματς Τετάρτη και Σάββατο με Αστέρα και Παναιτωλικό και αμέσως μετά έρχεται ο Άρης. Οι προσεχείς μέρες, λοιπόν, ίσως να είναι και οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς.
Στο αγωνιστικό σκέλος, το ματς ήταν "σούπα". Δεν είχε καλό ρυθμό, δεν είχε πολλές φάσεις, πήγε πολύ στη δύναμη και στις μονομαχίες, με τον Ευαγγέλου να μοιράζει 7 κίτρινες κάρτες, 4 για παίκτες των Ιωαννίνων και 3 για τους Απολλωνιστές, παρότι η ομάδα του Γκρότε στο β' ημίχρονο "βάραγε στο ψαχνό" θέλοντας να εκνευρίσει τους παίκτες του Μεταξά. Προφανώς ήταν ο μόνος τρόπος να μπορέσει ο Απόλλωνας να μείνει στη διεκδίκηση κάποιου βαθμού.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα καλό φάουλ από τις δύο ομάδες. Στο 5' ο Κραγιόπουλος ανάγκασε τον Λοντίγκιν σε επέμβαση σε κόρνερ, ενώ στο 18' ο Σάλιακας επίσης από εκτέλεση φάουλ, σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Βερούλστ.
Η υπεροχή του ΠΑΣ μεταφράστηκε σε γκολ στο 26', με τον Γκαρντάβσκι να τροφοδοτεί με υπέροχη κάθετη τον Πίρσμαν και εκείνον με δυνατό σουτ από πλάγια θέση, να δίνει το προβάδισμα στους Γιαννιώτες.
Στο 37' ο Περέα πλάσαρε ψηλά, παρά τις καλές προϋποθέσεις που υπήρχαν, ενώ στο 41' ο Κραγιόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Λοντίγκιν να διώχνει σε κόρνερ στην κλειστή του γωνία.
Στο 42' ο Ρόγκνε ανέτρεψε τον Περέα στην περιοχή, ο Ευαγγέλου δεν έδωσε το πέναλτι, το VAR τον κάλεσε να δει πιθανόν και το πέναλτι, αλλά και το αν υπάρχει φάουλ του Περέα στον Ντεντάκη στο ξεκίνημα της φάσης, με τον Ευαγγέλου να δίνει τελικά το επιθετικό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου.
Στην επανάληψη το ματς ήταν πολύ κακό, ο Απόλλωνας δεν είχε ιδέες για να επιτεθεί, πέρα από γεμίσματα σε στατικές φάσεις και στο 79' ο ΠΑΣ "καθάρισε" το παιχνίδι με το πέναλτι που κέρδισε ο Μπρένερ σε χέρι του Φαν Λα Πάρα. Ο Εραμούσπε έκανε το 6 στα 6 από την άσπρη βούλα και "κλείδωσε" τη νίκη, απέναντι σ’ έναν ακίνδυνο Απόλλωνα που μόνο κατά τύχη θα έβαζε γκολ και παραλίγο κιόλας να το κάνει στο 93', όταν ο Λοντίγκιν έσπρωξε τον Τσιλούλη μέσα στην περιοχή και ο Ευαγγέλου έδωσε αμέσως το πέναλτι. Ο ίδιος το εκτέλεσε κιόλας, αλλά ο Λοντίγκιν με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα στη δεξιά του γωνία.
Αμέσως με το μπλοκάρισμα είχαμε και τη λήξη του αγώνα, με τον κόσμο να χειροκροτεί την προσπάθεια των παικτών του Ηρακλή Μεταξά και να συνεχίζει να κάνει όνειρα εξάδας, αφού ο ΠΑΣ έχει μια μικρή διαφορά 4 βαθμών από Άρη και ΟΦΗ, αλλά με τον Άρη να έχει ματς λιγότερο. Όμως όλα γίνονται, αφού μένουν μόνο 6 αγωνιστικές και μπροστά μας υπάρχουν 3 τελικοί σε 2 εβδομάδες.
Από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, Πίρσμαν και Λοντίγκιν που επέστρεψαν από μεγάλη αποχή κατάφεραν να γίνουν πρωταγωνιστές του ματς. Εξαιρετικός και ο νεαρός Λιάσος που έκανε πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή.
ΠΗΓΗ: super-fm.gr