Ο Γιαννιώτης στέρησε 2 βαθμούς από τους Γιαννιώτες!

Δύο σημαντικούς βαθμούς άφησε στην έδρα του ο ΠΑΣ Γιάννινα για τη μάχη της εξάδας.
Το ματς με τον Ατρόμητο στην πραγματικότητα κρίθηκε στο πρώτο τρίλεπτο, όταν και μπήκαν τα γκολ των Κουλούρη και Περέα, όμως στην επανάληψη ο Ατρόμητος είχε τον «ήρωά» του, που ήταν ένας Γιαννιώτης στο όνομα και όχι στην καταγωγή, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης σε 5 τουλάχιστον περιπτώσεις με σπουδαίες εκτινάξεις έσωσε την εστία του, με κορυφαία στιγμή την απόκρουση του 73' όταν ο Λώλης τον πέρασε, αλλά άπλωσε το κορμί του προς τα πίσω και έσωσε το γκολ!
Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού είχε δύο γκολ σε διάστημα 3 λεπτών.
Μόλις στα 55" ο Κουλούρης άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος τις κόντρες και το διπλό λάθος του Σνάιντερ έξω από την περιοχή.
Αλλά η αντίδραση του ΠΑΣ ήταν αστραπιαία και στο 3ο λεπτό η σέντρα του Σάλιακα πέρασε από αρκετά σώματα, για να σκοράρει από κοντά ο Περέα με κεφαλιά.
Παρά το γεγονός ότι το ματς προϊδεάζε για μεγάλο σκορ, τελικά το 1-1 ήταν και το τελικό, αφού σε μία περίπτωση στο 45' ο Σούλης έσωσε με τα πόδια την παραβίαση της εστίας του σε πλασέ του Στρούγγη, ενώ στην επανάληψη ήταν σειρά του Γιαννιώτη να κάνει μεγάλες επεμβάσεις.
Συγκεκριμένα στο 48' εξουδετέρωσε κεραυνό του Μπρένερ μέσα από την περιοχή με τρομερή εκτίναξη στην αριστερή του πλευρά.
Στο 59' σε σέντρα σουτ του Σάλιακα, έκανε μία ακόμα σπουδαία απόκρουση.
Στο 71' απογειώθηκε στο δεξί του «παραθυράκι» και απέκρουσε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα.
Στο 73' σε λάθος γύρισμα ο Λώλης βγήκε μόνος του με τον Γιαννιώτη, τον πέρασε, αλλά ο Γιαννιώτης γύρισε και έριξε προς τα πίσω το κορμί του σώζοντας βέβαιο γκολ!
Και στο 75' ο Καραχάλιος δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ, που ανάγκασε τον Γιαννιώτη να απογειωθεί και πάλι στη δεξιά του πλευρά και να αποκρούσει.
Με τόσες σημαντικές ευκαιρίες αν δεν σκοράρεις, είναι λογικό ότι δεν θα κερδίσεις. Ο ΠΑΣ δεν είχε σήμερα τη ρέντα άλλων αγώνων που έβαζε γκολ με λιγότερες τελικές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα του κ. Μεταξά δεν έκανε την προσπάθειά της και μάλιστα έχοντας σημαντικές απουσίες.
Πέρα από τις ευκαιρίες, πάντως, το ματς δεν είχε πολύ ποιότητα. Ο Ατρόμητος πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο α’ μέρος, αλλά ήταν ακίνδυνος. Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ανέβασε ρυθμούς ήταν πιο επικίνδυνος, αλλά δεν βρήκε τελικά το γκολ που θα του έδινε τη νίκη και θα τον εκτόξευε βαθμολογικά, βάσει των απωλειών ΟΦΗ, Παναθηναϊκού και Άρη.
Η προσπάθεια συνεχίζεται, όμως, με τον ΠΑΣ να πηγαίνει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" την επόμενη Κυριακή (19:30)

* Από τα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η παρουσία κόσμου στις ταράτσες, και μάλιστα άναψαν καπνογόνα και φώναζαν συνθήματα.
** Τρομερή στιγμή, όμως, και στην αλλαγή του Καρτάλη, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, ανταπέδωσε και κατευθύνθηκε προς τον πάγκο της πρώην ομάδας του, αλλά όταν πλησίασε προς τον κ. Μεταξά συνειδητοποίησε το λάθος, άλλαξε πορεία και γύρισε στον δικό του πάγκο!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Γκαρντάβσκι, Στάνκο, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα (62' Λώλης), Περέα.
Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Γκαλβάο, Στρούγγης, Ντένιτς, Καρτάλης (66′ Χαρίσης), Σάλομον, Σπιριντόνοβιτς (66' Μουνίθ), Μπεντινέλι (88' Νταβιώτης), Κουλούρης.
ΠΗΓΗ: super-fm.gr