Η Αμπερντίν παρουσιάζει το άγαλμα του Φέργκιουσον

Aυτό που κρατά ο Sir Alex Ferguson είναι το αντίγραφο του αγάλματος του που θα παρουσιάσει η Aberdeen τη νέα χρονιά, τιμώντας τον μεγαλύτερο προπονητή της Ιστορίας της.

Γράφει ο Μάνος Κασσωτάκης

Ο Sir Alex ήταν για 8 χρόνια προπονητής της Aberdeen με την οποία κατέκτησε 10 τρόπαια, από το 1978 μέχρι το 1986, μεταξύ των οποίων τρία Πρωταθλήματα Σκωτίας, το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1983 και το Super Cup Ευρώπης, οι Dons είναι η μοναδική ομάδα στην Σκωτία με δύο ευρωπαϊκά τρόπαια!
«Κατενθουσιασμένος για τη μεγάλη τιμή» δήλωσε ο Sir Alex σημειώνοντας: «πέρασα στην Aberdeen ένα αξέχαστο και σημαντικό κομμάτι της προπονητικής μου καριέρας.»
O Sir Alex ήταν 37 ετών όταν ανέλαβε τους Dons κι έχει ενθουσιαστεί και από την μορφή που έχει δοθεί στο άγαλμα, ανυπομονεί να δει από κοντά την παρουσίαση του.
Ο Alex Ferguson δεν ήταν τότε Sir, καλό είναι να θυμούνται κάποιοι ότι πριν κάνει τη μεγαλειώδη καριέρα του με την Μanchester United, είχε κάνει θαύματα με την Aberdeen, με τους Dons όχι μόνο να σπάνε στην Σκωτία την κυριαρχία του Old Firm (Celtic & Rangers) αλλά και να κυριαρχούν στην Ευρώπη.
Πριν την Aberdeen, o Sir Alex είχε ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα με τη St Mirren, ακολουθώντας τη συμβουλή του Jock Stein, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.