Ολική επαναφορά και πρόκριση στα πέναλτι για τη Λίβερπουλ!

Εφτάψυχη Λίβερπουλ και πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ κόντρα στη Λέστερ!
Βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-1 στην ανάπαυλα, ο Κλοπ έβαλε τους βασικούς στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μιναμίνο ισοφάρισε στο 3-3 στο 95' και στα πέναλτι ο Κέλεχερ οδήγησε τους «Κόκκινους» στους «4» της διοργάνωσης με δυο αποκρούσεις!
Ο Τάιλερ Μόρτον ήταν ο μοναδικός που... διασώθηκε από την 11άδα που πριν από λίγες μέρες είχε αντιμετωπίσει την Τότεναμ. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ξεκίνησε για την Λίβερπουλ, οι Σαλάχ και Μανέ έμειναν εκτός αποστολής και ο Γάλλος Κουμετιό πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στους «Ρεντς», στα μετόπισθεν.
Ο νεαρός στόπερ είχε ευθύνη για την πάσα του Μάντισον που πέρασε προς τον Βάρντι στο 9' με τον στράικερ της Λέστερ να σκοράρει με διαγώνιο σουτ για το 1-0, ενώ, στο 13' οι «Αλεπούδες» με τον ίδιο πρωταγωνιστή έφτασαν στο 2-0. Από δεξιά ο Ντάκα έτρεξε στο χώρο, βρήκε τον Βάρντι τη στιγμή που έπρεπε όταν εκείνος είχε ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Τσιμίκα και κάπως έτσι η ομάδα του Ρότζερς πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων.
Οι παίκτες του Κλοπ έπρεπε κάπως να αντιδράσουν και το έκαναν στο 19ο λεπτό με το πρώτο γκολ του Τσάμπερλεϊν έπειτα από τον περασμένο Μάιο. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έχει καταφέρει να κερδίσει εμπιστοσύνη από τον Κλοπ και από γύρισμα του Φιρμίνο βρήκε δίχτυα για να ξαναβάλει τη Λίβερπουλ στο ματς, στο «Άνφιλντ». Κι όμως η Λέστερ είχε αποφασίσει – με την 11άδα που παρέταξε ο Ρότζερς αν και μερικές μέρες νωρίτερα έκανε λόγο για δυσκολίες λόγω Covid – να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Μάντισον με το 5ο του γκολ σε 7 ματς στο 33' έκανε το 3-1 για τους φιλοξενούμενους με τρομερό σουτ από περίπου 25 μέτρα, όταν η μπάλα είχε πάρει ύψος και του κατέβηκε... λουκούμι στο πόδι.
Οι Μίλνερ, Ζότα και Κονατέ πέρασαν στο ματς με την έναρξη του δευτέρου μέρους αντί των Μόρτον, Κουμετιό και Μπράντλεϊ, προκειμένου η Λίβερπουλ να επανέλθει στην διεκδίκηση της πρόκρισης στα ημιτελικά του φετινού Λιγκ Καπ. Το γεγονός πως μπήκαν στην αναμέτρηση ενδεκαδάτοι παίκτες των «Κόκκινων» ασφαλώς και έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον αναφορικά με τον τρόπο που θα αντιδρούσε το σύνολο του Κλοπ στην κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με τα τρία γκολ της Λέστερ από το πρώτο μέρος.
Ο Κεϊτά πήρε τη θέση του Χέντερσον, ο Ρότζερς απάντησε ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Κελέτσι Ιεανάτσο, ο Κέλεχερ στα γκολπόστ των γηπεδούχων είχε δουλειά και η Λίβερπουλ δυσκολευόταν να προκαλέσει αντίκτυπο στο ματς με τους νεοεισελθόντες. Ο Ζότα στο 68' κατάφερε να «εκτελέσει» τον Σμάιχελ από ασίστ του Μιναμίνιο και ο δημιουργός του δευτέρου γκολ θα προκαλούσε ντελίριο στο Kop στο 90' + 5' ισοφαρίζοντας σε 3-3! Από γέμισμα του Μίλνερ είχε χώρο και χρόνο να κατεβάσει τη μπάλα και να τη στείλει στο βάθος της εστίας του Σμάιχελ για το ισόπαλο σκορ που οδήγησε στα πέναλτι! Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μιναμίνο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ μετά τον Βλάντιμιρ Σμίτσερ από τη σεζόν 2000-2001 που σκόραρε σε τρία διαδοχικά ματς του Λιγκ Καπ!
Στη διαδικασία από την άσπρη βούλα, ο Κουίβιν Κέλεχερ έκλεψε όλη τη δόξα και απέκρουσε τις προσπάθειες των Τόμας και Μπέρτραντ, με τον Μιναμίνο να σουτάρει πολύ ψηλά από πλευράς «κόκκινων» και την ομάδα του λιμανιού με το 5-4 να προκρίνεται στα ημιτελικά για πρώτη φορά από τη σεζόν 2016-2017! england365.gr