Σπανός: «Καταιγιστικός για 60' ο Ιωνικός»

Στην πολύ καλή εμφάνιση του Ιωνικού στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης με τον Βόλο (1-1) στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Δημήτρης Σπανός.
Αναλυτικά, ο Δημήτρης Σπανός μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV για:

-το εάν ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ιωνικού: «Νομίζω ναι. Στα πρώτα 60 λεπτά η ομάδα ήταν καταιγιστική. Έβγαλε ωραία πράγματα μέσα στο γήπεδο, δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες. Όμως, θα πρέπει να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά για την προσπάθεια των παιδιών. Τους δίνω ''συγχαρητήρια'', πρέπει να συνεχίσουν έτσι και νομίζω δεν θα γίνεται πάντα έτσι (σ.σ. να ισοφαρίζεται στο τέλος ο Ιωνικός)».

-το χειροκρότημα του κόσμου προς τους παίκτες στο τέλος του αγώνα: «Ο κόσμος μπορεί να αναγνωρίσει την προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι το έκανε, το είδα κιόλας. Όταν δίνεις το 100% πρέπει να αναγνωρίζεται. Έτσι γίνεται κι εδώ στην ομάδα και επαναλαμβάνω δεν πρέπει να χαθεί το ''DNA'' του Ιωνικού, αυτό το πάθος, αυτή η δύναμη και η ενέργεια που βγάζει».

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του Δημήτρη Σπανού και στη συνέντευξη Τύπου. Ερωτώμενος για την εκ νέου χρησιμοποίηση του Ρομαό στα στόπερ (παρά την επιστροφή του Σάντσες) σημείωσε πως η φιλοσοφία του είναι «άμυνα που δεν δέχεται γκολ, δεν αλλάζει».

Το πρώτο σχόλιο του Δημήτρη Σπανού για το ματς: «Παίζαμε κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα. Το ξέραμε, το είχαμε αναλύσει. Θεωρώ ότι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό σταθήκαμε πάρα πολύ καλά και μπορώ να πω ότι σε μερικές περιπτώσεις σταθήκαμε και καλύτερα από τον αντίπαλο.
Γενικά στο πρώτο ημίχρονο και ίσως και μέχρι τα πρώτα εξήντα λεπτά δημιουργήσαμε και χάσαμε πολλές ευκαιρίες, παλέψαμε πολύ το παιχνίδι με όλους τους τρόπους. Ήταν λογικό να διαχειριστούμε μετά το 1-0 το αποτέλεσμα. Νομίζω όμως ότι σε γενικές γραμμές δικαιούμαστε κάτι παραπάνω βάσει της εικόνας. Είχαμε και τη φάση στο 1-1 (σ.σ. με τον Τουράμ στο 90'+3') να κάνουμε το 2-1 και να τελειώσουμε το παιχνίδι.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ''συγχαρητήρια'' στα παιδιά, έβγαλαν πάθος και ένταση. Τακτικά ήταν πάρα πολύ καλοί, εάν εξαιρέσουμε 1-2 λαθάκια, τα οποία χρήζουν διόρθωσης. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από την ομάδα μου. Θα πρέπει να συνεχίζει έτσι. Όμως, ξέρετε, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Στεναχωρηθήκαμε, θα μπορούσαμε να φτάσουμε την 6η θέση, αλλά συνεχίζουμε».

Εν συνεχεία απάντησε και για:
-το εάν θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα: «Δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει εξυπνάδα, σοβαρότητα, αυτοπεποίθηση, υπάρχει καθαρό μυαλό. Άρα δεν θα κερδίσουμε εάν πούμε ότι ήταν δίκαιο ή άδικο το αποτέλεσμα. Θα έπρεπε εμείς να αποδείξουμε ότι ήταν άδικο. Εάν το αποδείξαμε θα το κρίνετε εσείς. Εάν δεν το αποδείξαμε, θα πρέπει να το κάνουμε στα επόμενα παιχνίδια».
-τη χρησιμοποίηση του Ρομαό στα στόπερ: «Η φιλοσοφία μου είναι ότι ''άμυνα που δεν δέχεται γκολ, δύσκολα την αλλάζεις''. Έκανα το αυτονόητο και το λογικό και νομίζω το δίκαιο για τα παιδιά που έπαιξαν στον Ατρόμητο».