Θα ισχύει κανονικά το εκτός έδρας γκολ στο Κύπελλο Ελλάδος

Παρά το γεγονός ότι η ΟΥΕΦΑ κατήργησε τον συγκεκριμένο κανονισμό για το εκτός έδρας γκολ από το καλοκαίρι, εντούτοις το Κύπελλο Ελλάδος θα τον διατηρήσει. Τι έλεγαν από τον ΕΠΟ περί... υποχρεωτικότητας.
Ήταν ένα ζήτημα. Τι θα ισχύει δηλαδή από την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος όταν και θα έχουμε διπλά ματς στον θεσμό. Στην προκήρυξη του καλοκαιριού γραφόταν ξεκάθαρα πως «Στην 6η , 7η και 8η Φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι».

Όπερ σημαίνει πως το εκτός έδρας γκολ ισχύει κανονικά από εδώ και στο εξής. Πολλοί πίστεψαν πως πρόκειται για λάθος ή παράλειψη της διοργάνωτριας Αρχής. Το Gazzetta επικοινώνησε με την ΕΠΟ και η απάντηση που πήρε ήταν ξεκάθαρη. «Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα από την ΟΥΕΦΑ» και πως «δεν αλλάζει κάτι σε ότι είχαμε κάνει γνωστά από το καλοκαίρι».
Με λίγα λόγια από την επόμενη φάση του Κυπέλλου, όταν και θα μπουν τα διπλά ματς το εκτός έδρας γκολ θα μετράει κανονικά.
Τυχαίο παράδειγμα: Εάν κληρωθεί στην 6η φάση του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό και το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκης» λήξει 2-1 και η ρεβάνς στην «Λεωφόρο» 1-0 τότε θα προκριθούν οι «πράσινοι» εξαιτίας του εκτός έδρας γκολ. Εάν συνέβαινε αυτό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τότε το ζευγάρι θα οδηγούνταν στην παράταση. Το ίδιο φυσικά και για τις ισοπαλίες. Δηλαδή εάν στο «Καραϊσκάκης» ο αγώνας τελειώσει 0-0 και στην «Λεωφόρο» 1-1 θα προκριθεί ο Ολυμπιακός.