Όταν ο Κωφίδης δεν επέστρεψε με την αποστολή της Εθνικής για να πάει σε συναυλία των Helloween

Ο Σάββας Κωφίδης είναι ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει κάνει μεγάλη καριέρα φορώντας τις φανέλες του Ολυμπιακού, του Άρη, του Ηρακλή και της Εθνικής Ελλάδος.
Μάλιστα ήταν ένα από τα βασικά μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μουντιάλ του 1994, στις ΗΠΑ.
Όμως πέρα από την τεράστια καριέρα του, ακόμη μεγαλύτερο σημείο αναφοράς είναι ο χαρακτήρας του και η ποιότητά του ως άνθρωπος. Είναι μία από τις ευγενέστερες φυσιογνωμίες στο ποδόσφαιρο της πατρίδας μας και είναι εξαιρετικά δύσκολο, εάν όχι απίθανο, να βρεθεί κάποιος που να τον αντιπαθεί.
Αληθινός, ασυμβίβαστος, σοβαρός και όχι σοβαροφανής, σκεπτόμενος και με φιλανθρωπικό έργο. Μακάρι το Ελληνικό ποδόσφαιρο να είχε ανθρώπους μόνο σαν αυτόν.
Ο Σάββας Κωφίδης όμως εκτός από το ποδόσφαιρο, είναι γνωστός και για την αγάπη του για την Metal μουσική. Τεράστια συλλογή από δίσκους και όχι μόνο. Το Metal για εκείνον είναι τρόπος και στάση ζωής. Μάλιστα όταν οι ομάδες που προπονεί εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο πριν τα ματς, συνοδεύονται πολύ συχνά από τους ήχους Metal μουσικής.
Θα πάμε πίσω στο 1987 για να ξαναθυμηθούμε μια ιστορία που δείχνει αυτή την αγάπη του. Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει την μεγάλη Ολλανδία του Βαν Μπάστεν, του Γκούλιτ και του Κούμαν στο Ρότερνταμ για τα προκριματικά του Euro 1988. Το ματς λήγει με σκορ 1-1 με γκολ του Σαραβάκου στο 5' και του Βαν Μπάστεν στον 56'.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Σάββας Κωφίδης ενημερώνει τον προπονητή της Εθνικής μας, Μίλτο Παπαποστόλου, ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα μαζί με την υπόλοιπη αποστολή. Όταν ο Παπαποστόλου τον ρώτησε απορημένος για ποιό λόγο δεν θα ακολουθήσει, ο Κωφίδης του είπε ότι θα πάει σε συναυλία των Helloween, που θα γινόταν στα σύνορα Γερμανίας με Ολλανδία. Γι' αυτό είναι διαφορετικός... Φυσικά και η επιθυμία του Κωφίδη έγινε πράξη.