Ο Γιαννίκης στοχεύει στο ρεκόρ του Σαβέβσκι

Έτοιμος να καταγράψει το πρώτο ρεκόρ του ως προπονητής της ΑΕΚ είναι ο Αργύρης Γιαννίκης.
Εάν καταφέρει η ομάδα του να επικρατήσει του Απόλλωνα αύριο (06/01, 19:30) στη Ριζούπολη, θα γίνει μόλις ο δεύτερος τεχνικός στα χρονικά που έκανε εκκίνηση στον πάγκο της με τέσσερις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα.
Μέχρι σήμερα ο μόνος που τα είχε καταφέρει ήταν ο Τόνι Σαβέβσκι, ο οποίος μπορεί να είχε σύντομη θητεία στην Ένωση (μόλις 17 ματς το 2001), όμως πρόλαβε να γίνει κορυφαίος στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία. Είναι ο μοναδικός ο οποίος ξεκίνησε με τέσσερις νίκες, ενώ αναφερόμαστε πάντα στο Πρωτάθλημα Ελλάδας. Εάν μετρήσουμε όλες τις διοργανώσεις, το απόλυτο σερί έχει καταγράψει ο Φερνάντο Σάντος που εμφανίστηκε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο για πρώτη φορά στη χώρα μας πριν από 20 χρόνια, το καλοκαίρι του 2001, οδηγώντας την ΑΕΚ σε 8 σερί νίκες. Όμως οι επιτυχίες εκείνες περιλάμβαναν και τέσσερα ματς Κυπέλλου (όμιλος, εναντίον υποδεέστερων ομάδων).
Έτσι, ο Γιαννίκης, με τις νίκες του επί του Ατρόμητου (3-0), του Βόλου (1-3 στη Μαγνησία) και του Άρη (2-1) μεταξύ 6ης και 8ης αγωνιστικής της σεζόν 2021/22, έκανε ξεκίνημα με τρεις επιτυχίες, κάτι που στο παρελθόν έχουν πετύχει κι άλλοι, όχι όμως πολλοί.
Τρεις διαδοχικές νίκες έχουν καταγράψει άλλοι δύο προπονητές, αλλά σε διαφορετικές θητείες και όχι στο ντεμπούτο τους. Για παράδειγμα ο θρυλικός Τρύφων Τζανετής, ο οποίος είχε αναλάβει προπονητής της ΑΕΚ σε 5 διαφορετικές περιπτώσεις. Σε μία από αυτές, τη σεζόν 1960-61 επέστρεψε στον πάγκο της με νίκες από τη 13η έως και τη 15η αγωνιστική, πριν φέρει ισοπαλία με τον Παναιγιάλειο τη 16η.
Επίσης, πριν από δύο χρόνια (σεζόν 2019/20) ο Νίκος Κωστένογλου κλήθηκε να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα που είχε αφήσει ο Μιγκέλ Καρντόσο και έδωσε νέα πνοή στην ομάδα με νίκες επί του Αστέρα Τρίπολης, της Λαμίας και του Παναιτωλικού (2η-4η αγωνιστική), πριν από την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Για τον «Κωστέ» ήταν η τρίτη θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ, καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες του 2008 και του 2011. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ