Επέστρεψε στην Μπαρσελόνα ο Ντάνι Άλβες

Πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του ο Ντάνι Άλβες επέστρεψε στην αγαπημένη του Μπαρσελόνα!
Οι μεγάλες, ιστορικές και θρυλικές επιστροφές συνεχίζονται στην Μπάρτσα, καθώς λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Τσάβι στην τεχνική ηγεσία της, η ομάδα της Καταλωνίας κάλεσε αρχικά πίσω και κατόπιν καλωσόρισε ένα ακόμα δικό της παιδί που έγραψε χρυσές σελίδες δόξας για μία οκταετία με την "Μπλαουγκράνα" φανέλα, τον Ντάνι Άλβες.
Όπως έκαναν γνωστό οι Καταλανοί, ο Άλβες θα ενταχθεί στις προπονήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα αλλά δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ προσεχώς θα γίνει και η επίσημη παρουσίασή του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βραζιλιάνος είναι ένας ο παίκτης που έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια στον κόσμο, έχοντας 23 τίτλους στην πρώτη θητεία του στην Μπαρσελόνα, 2 με την Γιουβέντους, 6 μ την Παρί Σεν-Ζερμέν, 1 με την Σάο Πάουλο, 1 με την Μπαΐα και 6 με την Εθνική Βραζιλίας.
"Ο Ντάνι Άλβες ήρθε στην Μπαρσελόνα το καλοκαίρι του 2008 μετά από πέντε υπέροχες σεζόν στην Σεβίλλη. Στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας έκανε κτήμα του τη θέση του δεξιού μπακ μετρώντας 391 παρουσίες και 23 γκολ σε οκτώ σεζόν.
Παρά το γεγονός πως ο βασικός ρόλος του ήταν πάντα στην άμυνα, ως παραδοσιακός Βραζιλιάνος ο Άλβες ήθελε να επιτίθεται και απέκτησε τη φήμη ενός εκ των καλύτερων παικτών όλων των εποχών στη θέση του.
Ήταν αυτόματα η πρώτη επιλογή για τους Πεπ Γκουαρδιόλα, Τίτο Βιλανόβα, Τάτα Μαρτίνο και Λουίς Ενρίκε και οι φίλαθλοι λάτρεψαν την αφοσίωση και τον εξωστρεφή χαρακτήρα του.
Το καλοκαίρι του 2016 έφυγε για την Γιουβέντους και έκτοτε έπαιξε και στις Παρί Σεν-Ζερμέν και Σάο Πάουλο", αναφέρει για τον Άλβες στην ανακοίνωσή της η Μπαρτσελόνα, χαρακτηρίζοντάς τον Νοτιομερικανό ως τον καλύτερο δεξιό μπακ στην Ιστορία της.