Ο Τσάβι ετοιμάζεται για ντεμπούτο στο Θέλτα-Μπαρσελόνα και παίρνει 6 συνεργάτες

Η πρόσληψη του Τσάβι από την Μπαρσελόνα για τη διαδοχή του Ρόναλντ Κούμαν φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με τα καταλανικά ΜΜΕ.
Η Sport κάνει λόγο για συμφωνία των δύο πλευρών και ανακοινώσεις εκτός απροόπτου, με το ντεμπούτο του να τοποθετείται στις 6 Νοεμβρίου, όταν ο σύλλογος δοκιμάζεται στο Βίγκο με αντίπαλο τη Θέλτα για τη Λα Λίγκα.
Η νυν ομάδα του στο Κατάρ, Αλ Σαντ, ζήτησε από τους "Μπλαουγκράνα" την παραμονή του Τσάβι για τουλάχιστον το παιχνίδι με την Αλ Αχλί στις 30 Οκτωβρίου και γι' αυτό εκείνοι προσέλαβαν ως υπηρεσιακό τεχνικό τον Σέρχι Μπαρχουάν, που αυτήν τη στιγμή εργάζεται ως προπονητής στην Μπαρσελόνα Β.
Ο Τσάβι και η Μπαρσελόνα έδωσαν τα χέρια την Πέμπτη όσον αφορά στη διάρκεια του συμβολαίου, το οποίο θα λήγει το καλοκαίρι του 2024, αλλά και το οικονομικό. Συμφωνία επήλθε και στο ζήτημα των βοηθών του, με τον 41χρονο θρύλο του συλλόγου να επιστρέφει στο Καμπ Νου με το επιτελείο που έχει και στην Ντόχα, δηλαδή 6 άτομα.
Όλα δείχνουν ότι ο Τσάβι δεν θα προλάβει τα παιχνίδια της Μπαρσελόνα με Αλαβές (30/10) και Ντιναμό Κιέβου (02/11) για πρωτάθλημα και Champions League αντίστοιχα, όμως η Sport υποστηρίζει ότι θα βρίσκεται στο "τιμόνι" κόντρα στη Θέλτα και στη συνέχεια θα έχει ένα διάστημα δύο εβδομάδων κατά το "παράθυρο" των Εθνικών ομάδων για να καταστρώσει καλύτερα τα σχέδιά του.
ΠΗΓΗ: sport.es, sport24.gr