Πρώτη ήττα του ΠΑΣ, 1-2 από τον Ολυμπιακό

Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ηττήθηκε με 1-2 από τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική ημέρα της Σούπερ Λιγκ.
Ένας μέτριος Ολυμπιακός έφυγε με την νίκη από τους «Ζωσιμάδες» περνώντας από μια πολύ δύσκολη έδρα.
Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά και στο 11ο λεπτό έχασε καλή ευκαιρία, όταν ο Πίρσμαν βρήκε με ωραία μπαλιά τον Γκαρντάφσκι, ο οποίος γύρισε από αριστερά για τον Περέα, αλλά η προβολή του Κολομβιανού δεν πήγε προς την εστία. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς άνοιξε το σκορ στο 17' με τον Αγκιμπού Καμαρά.
Από εκεί και ύστερα ο ρυθμός «χαμήλωσε», με τους γηπεδούχους να γίνονται απειλητικοί σε δύο περιπτώσεις, στο 33' με τον Περέα στην περιοχή να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων και τον Γκαρντάφσκι στο 42' να στέλνει την μπάλα πάνω από δοκάρι του Ολυμπιακού με κοντινή προβολή.
Στο 61' ο Σάλιακας βρήκε τον Περέα δεξιά στην περιοχή, εκείνος γύρισε την μπάλα με τον Ρέαμπτσιουκ να πέφτει, να κόβει και εν συνεχεία η μπάλα να χτυπά στο χέρι που στηριζόταν, με τον Εραμούσπε να ισοφαρίζει από τα 11 βήματα και το παιχνίδι να ξεκινά από την αρχή.
Στο 69' από φάουλ του Μασούρα η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου πήγε στο δοκάρι του Λοντίγκιν, στο 70' ο Μασούρας έχασε νέα ευκαιρία κάνοντας κακό τελείωμα.
Τελικά ο Ελ Αραμπί ήταν εκείνος που ξανάβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο 84', όταν από γύρισμα του Εμβιλά ο Σάλιακας έκανε λάθος και ο Μαροκινός, που είχε μπει αλλαγή στη θέση του Μπουχαλάκη, έγραψε το 1-2.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εράμουσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (88' Μπρένερ), Ντομίνγκες, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα (86' Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76' λ. τρ. Μορέιρα).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης (67' Ελ Αραμπί), Μασούρας (79' Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (78' Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (46' Εμβιλά), Τικίνιο (88' Παπαδόπουλος).