Κούγιας: «Αρνήθηκε ο Πετράκης και πήρα Φυντάνη»

Ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε στην πρόσληψη του Ηλία Φυντάνη, καθώς ο Γιάννης Πετράκης αρνήθηκε να αναλάβει, όπως ανακοίνωσε ο γνωστός ποινικολόγος:

«Μετά την σημερινή άρνηση του κ. Γιάννη Πετράκη ο οποίος με ευχαρίστησε για την τιμητική πρόταση που του έκανα για να αναλάβει ως πρώτος προπονητής της την ΑΕΛ και την διαπίστωση της διαφορετικότητας της φιλοσοφίας την οποία έχω για το ποδόσφαιρο διαχρονικά μετά από συζητήσεις με άλλους Έλληνες γνωστούς προπονητές οι οποίοι έχουν κατακτήσει κατ’ επανάληψη το πρωτάθλημα της Super League 2, βρέθηκα σε αδιέξοδο για το ποια θα ήταν η επιλογή μου για την θέση του πρώτου προπονητού της ΑΕΛ μετά την λύση της συνεργασίας με τον κ. Κώστα Φρατζέσκο.
Ο κ. Γιάννης Πετράκης μου απάντησε αρνητικά προ μιας ώρας προβάλλοντας ως κύριο επιχείρημα ότι δεν θέλει να επιστρέψει ως προπονητής στην Super League 2, έστω και αν αυτή η ομάδα είναι η ΑΕΛ, δίνοντας μου ραντεβού για το καλοκαίρι.
Μετά από αυτή την οριστική άρνηση της οποίας η πρόταση έγινε χθες το πρωί και λόγω του ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι άμεσες, επικοινώνησα με τους κ.κ. Παραφέστα, Ζιώγα, Μαντζιώκα και Τσότσα ζητώντας τους να μου διατυπώσουν την πρόταση τους με ονοματεπώνυμο για να πάρω την τελική απόφαση. Ο κ. Παραφέστας δεν θέλησε να προτείνει κανένα προπονητή αφήνοντας την επιλογή σε μένα , αλλά οι κ.κ. Ζιώγας, Μαντζιώκας και Τσότσας πρότειναν και οι τρείς με προπονητικά επιχειρήματα τον Ηλία Φυντάνη, ο οποίος κατά κοινή ομολογία τείνει ο πλέον επιτυχημένος προπονητής στον πάγκο της ΑΕΛ από το καλοκαίρι του 2016 που επανήλθαμε στην Super League 1 μέχρι και σήμερα, αφού μετά την τραγωδία Paus ανέλαβε την ΑΕΛ στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και όταν έφυγε την άφησε μακριά από τις τελευταίες θέσεις και στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδος αποκλείοντας με δύο νίκες εκτός και εντός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχοντας στους ημιτελικούς νικήσει τον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ.
Ήταν ο προπονητής που ανέδειξε τον Γιάννη Μασούρα και επέλεξε τρείς από τις πλέον επιτυχημένες μεταγραφές της ΑΕΛ τους Milosavlevic, Gojkovic και Mladenovic.
Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην ΑΕΛ συνοδεύτηκε από απόλυτη πειθαρχία, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στο προπονητικό πλάνο και όλοι οι ποδοσφαιριστές τον χαρακτήρισαν ένα δίκαιο προπονητή και στην κυριολεξία η ΑΕΛ τότε ήταν μία οικογένεια, όπου κυριαρχούσαν όπως και τώρα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές.
Με την πρόταση των ως άνω συνεργατών μου συμφωνώ και εγώ απολύτως και ήταν λάθος μου όταν μετά την απόλυση Γρηγορίου επέλεξα τους κ.κ. Τάτση και Festa, αντί του κ. Φυντάνη, υποκύπτοντας στις απόψεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου και ειδικά του κ. Ντίνου Λαμπρογιώργου, οι οποίοι δεν τον ήθελαν.
Αναλαμβάνω την ευθύνη προσωπικά και να υπενθυμίσω ότι ο Ηλίας Φυντάνης ήταν ο προπονητής της Παναχαϊκής που την ανέστησε οδηγώντας την ως πρωταθλήτρια, κόντρα στην βρωμιά των εγκληματιών του Koriopolis στην Β’ Εθνική μετά από 5 χρόνια παραμονής στην Γ’ Εθνική, όταν αυτό απέτυχαν να κάνουν επί ιδιοκτησίας μου προπονητές σαν τον Ευγένιο Γκέραρντ, τον τωρινό προπονητή της Σέλτικ Άγγελο Ποστέκογλου, τον ΠαναγιώτηΤζαναβάρα του Αστέρα Τρίπολης και της Λάρισας και άλλοι πολλοί γνωστοί προπονητές επιπέδου Super League.
Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Μιχάλης Ζιώγας με γυμναστές τους Κώστα Μαντζιώκα και Κυριάκο Παπαδόπουλο και προπονητή τερματοφυλάκων τον Βαγγέλη Τσότσα.
Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και προλάβει να είναι στην Λάρισα σήμερα και θα πραγματοποιήσει και την πρώτη προπόνηση του στα Δένδρα.
Λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων μου, τον κ. Φυντάνη θα παρουσιάσει στους ποδοσφαιριστές ο κ. Τάκης Παραφέστας».