Ο Ζόρντι Κρόιφ γλίτωσε τον Κούμαν από την απόλυση

Ο πρόεδρος της Μπαρσελόνα Ζοάν Λαπόρτα άλλαξε την ύστατη ώρα την απόφασή του για το μέλλον του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της Καταλανικής ομάδας, έπειτα από τη συζήτηση που είχε με τον σύμβουλό του, Ζόρντι Κρόιφ, γιό του παλιού μεγάλου Ολλανδού άσου της Μπάρτσα, Γιόχαν Κρόιφ.
Ο ισχυρός άνδρας των «Μπλαουγκράνα» είχε αποφασίσει να απολύσει τον 58χρονο τεχνικό πριν από τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο -όπως αποκάλυψε το Καταλανικό TV3- ο Ζόρντι Κρόιφ τον έπεισε να δώσει άλλη μία ευκαιρία στον Κούμαν.
Τα δεδομένα γύρω απ’ την παραμονή του Ολλανδού προπονητή άλλαξαν οριστικά την περασμένη Παρασκευή (01/10), σε συνάντηση του Λαπόρτα με τον Κρόιφ, με τον τελευταίο να τον συμβουλεύει να βάλει ένα τέλος στις φημολογίες απόλυσης και στα σενάρια που είχαν διαρρεύσει στα ΜΜΕ, ζητώντας του να μιλήσει με τον Κούμαν και να βάλουν τα πράγματα σε μία σειρά.
Ο πρόεδρος της Μπάρτσα μίλησε με τον προπονητή το πρωί του Σαββάτου (02/10) κι αποφάσισε να τον κρατήσει στον πάγκο της ομάδας, επικοινωνώντας την απόφασή του στα Ισπανικά Μέσα.
Παράλληλα, ο Λαπόρτα αποφάσισε να δώσει πολύ πιο ενεργό ρόλο στον Ζόρντι Κρόιφ εντός της ομάδας, προσφέροντάς του πλέον θέση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ και τη θέση του Κούμαν μέσα στα αποδυτήρια της Μπαρσελόνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ