Η Ισπανία στον τελικό του Nations League!

Η Ισπανία προκρίθηκε στον τελικό του UEFA Nations League 2021, αποκλείοντας την Ιταλία με νίκη 1-2 στο «Σαν Σίρο» και υποχρεώνοντας τη «Σκουάντρα Ατζούρα» σε παθητικό δύο τερμάτων στον ίδιο αγώνα για πρώτη φορά μετά από πάνω από τρία χρόνια και συγκεκριμένα μετά τον Ιούνιο του 2018.
Ταυτόχρονα, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έσπασε το μεγάλο αήττητο σερί των 37 αγώνων και πήρε τη ρεβάνς από το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαντσίνι για τον αποκλεισμό της (στα πέναλτι) από τους Ιταλούς, στους ημιτελικούς του πρόσφατου Euro 2020 που κατέκτησαν οι Ιταλοί. Οι Ίβηρες έφτασαν στη νίκη με δύο γκολ του Φεράν Τόρες, στο 17' και στο 45'+2' ύστερα από ισάριθμες ασίστ του Οϊαρθάμπαλ.
Οι Ιταλοί προσπάθησαν αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 83' με τον Πελεγκρίνι, από πάσα του Κιέζα.
Να σημειωθεί ότι ο 17χρονος μέσος της Μπαρσελόνα, Γκάβι, έγινε ο νεότερος παίκτης στην Ιστορία της Εθνικής Αδρών της Ισπανίας. Ο Γκάβι, που έχει ξεκινήσει φέτος βασικός σε τρεις αγώνες των «Μπλαουγκράνα», έκανε το ντεμπούτο του στους «Ρόχας» σε ηλικία 17 ετών και 62 ημερών.
O νεαρός μέσος κατέρριψε ένα ρεκόρ 85 ετών που διατηρούσε ο Βάσκος Άγχελ Θουμπιέτα από το μακρινό 1936, όταν έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην Τσεχοσλοβακία, όντας 17 χρονών και 284 ημερών.
Στον τελικό της Κυριακής (10/10) η Ισπανία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Γαλλία-Βέλγιο. naftemporiki.gr