Φιλική ήττα της Εθνικής στην Ελβετία

Η Εθνική εμφάνισε καλό πρόσωπο απέναντι σε έναν αντίπαλο του επιπέδου της Ελβετίας, έπαιξε ισάξια με την αντίπαλό της και γιατί όχι καλύτερη σε σημεία του αγώνα, αλλά ηττήθηκε με 2-1 στον φιλικό αγώνα της Βασιλείας, πληρώνοντας αμυντικές ολιγωρίες.
Εν τέλει, όμως, αυτό είναι που μετράει και ο Τζον Φαν Σιπ θα πρέπει να διορθώσει πράγματα ενόψει των δύο πολύ σημαντικών αγώνων για την πορεία της «Γαλανόλευκης» ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, με το Κόσοβο εκτός έδρας την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου και με τη Σουηδία τρεις ημέρες αργότερα.
Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν το... προτελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, ο Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στη συνάντηση κι έδωσε την ασίστ για το 2-1 των Ελβετών.
Στο ντεμπούτο του Μουράτ Γιακίν στην τεχνική ηγεσία της Ελβετίας, οι γηπεδούχοι μετουσίωσαν νωρίς σε γκολ την ασφυκτική πίεση που άσκησαν στα πρώτα λεπτά. Συγκεκριμένα το σκορ άνοιξε στο 7ο λεπτό, με τον Τσούμπερ να αξιοποιεί την ασίστ του Βίντερ και με αριστερό πλασέ να νικά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο για το 1-0.
Οι Ελβετοί είχαν απόλυτο έλεγχο ως το 25', όταν η Ελλάδα απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία. Από εκείνο το σημείο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβασε στροφές ως το τέλος του ημιχρόνου και στο 34' ισοφάρισε με τέρμα του Παυλίδη, ύστερα από παράλληλο γύρισμα του Μπακασέτα.
Όμως η Εθνική παρέμενε ευάλωτη αμυντικά, ειδικά στις αντίπαλες αντεπιθέσεις και στο 51' ο Τσούμπερ έφυγε από αριστερά και βρήκε τον Βάργκας, που πλάσαρε τον Βλαχοδήμο διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Μετά τη νέα «ψυχρολουσία» η Εθνική ξαναπήρε την κατοχή, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε μια νέα ισοφάριση, ούσα άτυχη στη φάση του 62ου λεπτού, όταν και πάλι από (κάθετη) πάσα του Μπακασέτα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ο Παυλίδης πλάσαρε, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κόμπελ. naftemporiki.gr