Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 0-1

Η Άστον Βίλα ήταν καλύτερη στο «Ολντ Τράφορντ» και πήρε αυτό που άξιζε στο φινάλε με το γκολ του Χάουζε, επικρατώντας (0-1) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν κατώτερη των περιστάσεων, δεν είχε ιδέες και δεν κατάφερε να φέρει τον Ρονάλντο σε θέση βολής όπως άλλες φορές και οι φιλοξενούμενοι πήραν αυτό που δικαιούταν στο φινάλε, αφού η κεφαλιά του Χάουζε στο 87' πάγωσε το «Ολντ Τράφορντ». Ο κεντρικός αμυντικών των «Χωριατών» υπέγραψε την πρώτη νίκη της ομάδας του στην έδρα των «Κόκκινων Διαβόλων» μετά από 12 χρόνια. Έχασε μεγάλη ευκαιρία ισοφάρισης με τον Μπρούνο Φερνάντες στο 92', μετά από χαμένο πέναλτι.
Το μοτίβο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε όπως αναμενόταν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την μπάλα στα πόδια της, προσπαθώντας να διασπάσει αυτήν τη συμπαγή πεντάδα στην άμυνα της Βίλα.
Παρόλα αυτά, τα προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, όταν στο 16ο λεπτό ο ΜακΓκίν βρήκε με κάθετη πάσα τον Κας και αυτός έβγαλε τον Τάργκετ φάτσα με την εστία, αλλά εκείνος έχασε τον... στόχο εξ' επαφής.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια τεράστια ευκαιρία, έξι λεπτά αργότερα, όταν το αμφιλεγόμενο γύρισμα του Μαγκουάιρ οδήγησε σε λάθος του Ντε Χέα, αλλά ο Γουότκινς δεν κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό.
Η τρίτη χαμένη ευκαιρία των φιλοξενούμενων χάθηκε στο 40', όταν από στατική φάση ο Κονσα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα με την κεφαλιά.
Mε την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, η Άστον Βίλα απέκτησε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της. Κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στο build up των «Κόκκινων Διαβόλων» με την πίεσή της ψηλά.
Η Γιουνάιτεντ ήταν φανερό πως «κλειδώθηκε» και δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων της. Ο Σόλσκιερ υποχρεώθηκε και σε δύο αναγκαστικές αλλαγές (Σο και Μαγκουάιρ) μην μπορώντας να αλλάξει πολλά από τον πάγκο.
Και πάλι στην αντεπίθεση, ο Γουότκινς έγινε απειλητικός αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στον Ντε Χέα. Ο Γκρίνγουντ ήταν μόνιμος εκφραστής των επιθετικών επιλογών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς όμως τα συνηθισμένα του καλά τελειώματα.
Η είσοδος του Καβάνι και η απόπειρα να γεμίσει την περιοχή των «Χωριατών» δεν ήταν αρκετή και έτσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποχρεώθηκε σε ένα άσχημο «στραβοπάτημα», τόσο όσον αφορά το σκορ, αλλά και τη συνολική εικόνα του αγώνα.
Τα παιχνίδια της Γιουνάιτεντ, όπως πάντα, είναι δραματικά στο φινάλε. Η Άστον Βίλα πήρε αυτό που άξιζε στο φινάλε, αφού δεν μπορούσε να βρει γκολ στο open play, το κατάφερε με μια κεφαλιά του Χάουζε στο 87', νικώντας τον Καβάνι στην εναέρια μονομαχία.
Οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία ισοφάρισης, αφού ο Μπρούνο Φερνάντες πήρε την μπάλα και έχαασε το πέναλτι, μετά το χέρι του Χάουζε, μην επιτρέποντας να γίνει από ήρωας... μοιραίος στο 92'. SportDay