Κούγιας: «Καλός και αξιόλογος προπονητής ο Γιάννης Τάτσης»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Αλέξης Κούγιας στο Zarpa Radio.
Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ μίλησε και για τον Γιάννη Τάτση, με τον οποίο συνεργάστηκαν στον ΠΑΣ Γιάννινα και στην Λάρισα, έχοντας μόνο καλά λόγια να πει.

Αναλυτικά όσα είπε ο γνωστός ποινικολόγος για τον προπονητή του Ηρόδοτου και πάλαι ποτέ εμβληματικό αρχηγό του ΠΑΣ:

«Αφού εσείς έχετε διαπιστώσει ότι όντως είναι καλός προπονητής, λέτε εγώ να μην το έχω διαπιστώσει τόσα χρόνια; Όταν έχεις δική σου ποδοσφαιρική ομάδα και είναι μια ομάδα η οποία δεν έχει πίσω της έναν πολυεκατομμυριούχο ο οποίος να κάνει το κέφι του και να βάζει σε ένα τρύπιο κοφίνι συνέχεια λεφτά για να αποκτήσει δημοσιότητα, αλλά έχει έναν ιδιοκτήτη ο οποίος γνωρίζει το ποδόσφαιρο, το αγαπά κι έχει μετρημένα χρήματα στη διάθεση του, καταλαβαίνετε πως για μένα είναι μονόδρομος το να βρίσκω αξιόλογους προπονητές, Έλληνες αν είναι δυνατόν γιατί με τους Έλληνες συνεννοείσαι, με τους ξένους προπονητές δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Σε βλέπουν καθαρά σαν μια μεταβατική περίοδος στην καριέρα τους εάν είναι νεαροί. Εάν είναι μεγάλης ηλικίας για να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα, δεν έχουν την όρεξη αυτοί. Ψάχνεις λοιπόν ένα σαν κι εμένα ιδιοκτήτης, που αυτό το έχει κάνει μονίμως από τότε που είναι αποκλειστικός ιδιοκτήτης ομάδων.
Για κοιτάξτε από την εποχή του ΠΑΣ Γιάννινα, ποιος έχει κάνει προπονητή τον Δημήτρη Σπανό; Κοιτάξτε, ποιος έκανε προπονητή τον Παπακώστα; Ποιος έκανε προπονητή τον Περικλή Αμανατίδη; Αν δε ζήσεις έναν προπονητή δεν μπορείς να τον αποθεώσεις, ούτε να τον απορρίψεις. Σε προηγούμενες ομάδες μου έχω κάνει προπονητές στην Σούπερ Λιγκ, Β' Εθνικής.
Ήξερε κανείς τον Ηλία Φυντάνη, που τον είχα στην Παναχαϊκή και πήρε πρωτάθλημα; Ηξερε κανείς τον Σωτήρη Αντωνίου, που τον έκανα προπονητή στην Παναχαϊκή και τον έκανα και προπονητή Α' Εθνικής και παραλίγο να παίξει τελικό Κυπέλλου Ελλάδος αν δεν έβαζε αυτό το απίθανο γκολ στο 97' ο Χριστοδουλόπουλος; Το ίδιο τώρα, όλοι διερωτώνται γιατί έχρισα προπονητή της ΑΕΛ τον Γιάννη Τάτση.
Καταρχήν τον Τάτση να πω ότι εγώ τον ήξερα ως ποδοσφαιριστή μου όταν σε αυτόν οικοδόμησα όλη την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, όταν αγόρασα τότε τον ΠΑΣ στην Δ' Εθνική ουσιαστικά και μ’ ένα νομικό τρικ πήγε αυτομάτως στην Γ' Εθνική γιατί με δική μου επιλογή τότε έγινε το ΤΑΠ, το Τμήμα Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και πέρασε από την ελληνική κυβέρνηση επί εποχής υφυπουργού Αθλητισμού, Ορφανού για να σωθούν ιστορικές ομάδες που είχαν υποβιβαστεί λόγω χρεών. Αυτά ήταν δική μου ιδέα και έγινε νόμος του κράτους με πολύ μεγάλη πάλη στη Βουλή. Τον είχα ποδοσφαιριστή μέχρι τότε που έδωσα τα Γιάννενα στον Χριστοβασίλη, πήγε τότε σε ηλικία 35 ετών όπου του έλεγα να γίνει τεχνικός διευθυντής ή να γίνει βοηθός προπονητή, αλλά αυτός ήθελε να παίξει ακόμη ποδόσφαιρο και πήγε στην Καβάλα 3 χρόνια και την ανέβασε στην Α’ Εθνική από τα τοπικά. Ακολούθως παρακολουθούσα την καριέρα του ως προπονητή της Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα η οποία έβγαλε μια πολύ μεγάλη φουρνιά ποδοσφαιριστών.
Μετά τον είδα ως βοηθό προπονητή του Πετράκη στα Χανιά, αλλά ήξερα ότι αυτός ήταν ο ιθύνων νους της καλής πορείας του Πετράκη γιατί συγκέντρωνα πληροφορίες και συγχρόνως όταν ανέλαβε τον Πλατανιά ως προπονητής και έβλεπα με πόση ταχύτητα μια ομάδα που ήταν διαλυμένη, την έκανε ξαφνικά ομάδα πρωταθλητισμού με ένα μπάτζετ μηδαμινό, αλλά και πώς πρωταγωνίστησε και τι έγινε για να μην ανέβει ο Πλατανιάς στην Α' Εθνική και να παραμείνει ο ΟΦΗ… Τον είχα πάντα στο πίσω μέρος στο μυαλό μου».