Παρουσίασε επίσημα τον Μέσι η Παρί Σεν-Ζερμέν

Την κατάκτηση τροπαίων με την Παρί Σεν Ζερμέν και ιδιαίτερα του Τσάμπιονς Λιγκ έθεσε ως πρωταρχικό στόχο ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα (11/08) με κάθε επισημότητα από την Παρί Σεν-Ζερμέν.
Ο κορυφαίος παίκτης του Κόσμου αποθεώθηκε από οπαδούς της Γαλλικής ομάδας που βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα, έδειξε να το απολαμβάνει και στις δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να κάνει τους φιλάθλους της Παρί ακόμη πιο χαρούμενους.
Όπως ήταν επόμενο και λογικό αναφέρθηκε ξανά στην Μπαρσελόνα, την οποία αποκάλεσε «σπίτι μου», στη σχέση που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με τους οπαδούς της, ενώ αναφέρθηκε και στην «επανένωσή» του με τον Νεϊμάρ, τονίζοντας πως πιστεύει ότι μαζί του, αλλά και με τους άλλους κορυφαίους παίκτες της Παρί, θα οδηγήσουν την ομάδα της Γαλλικής πρωτεύουσας σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.
Χιλιάδες οπαδοί της Παρί ΣΖ είχαν δημιουργήσει μία φανταστική ατμόσφαιρα έξω από το Παρκ Ντε Πρενς, όπου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου. Δεν σταμάτησαν λεπτό να επευφημούν και να φωνάζουν το όνομα του Αργεντίνου σούπερ σταρ, κάτω από την ισχυρή προστασία της αστυνομίας.
Ο πρόεδρος της Παρί, Αλ Κελαϊφί, παρουσίασε τον Μέσι στους εκπροσώπους του Τύπου: «Είμαι χαρούμενος και περήφανος που σας παρουσιάζω τον Μέσι ως παίκτη της Παρί Σεν-Ζερμέν.
Σαφώς και πρόκειται για μια ιστορική μέρα για το κλαμπ και τον κόσμο. Όλοι γνωρίζουν ποιός είναι ο Μέσι, ο μοναδικός παίκτης που έχει κερδίσει έξι φορές την «Χρυσή Μπάλα».
Είναι νικητής, θα είναι κάτι το εξαιρετικό για τους οπαδούς μας να τον δουν να αγωνίζεται με τη φανέλα μας. Είχαμε μεγάλη φιλοδοξία όταν αναλάβαμε την Παρί και είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε καταφέρει έως τώρα.
Ήταν μεγάλη επιθυμία μας η συμφωνία με τον καλύτερο παίκτη του Κόσμου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λίο, τη γυναίκα του και τον πατέρα του που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τη δική μου ομάδα που βοήθησε για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν».

Πρόσθεσε ακόμη: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα αλλά ακόμα δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Σήμερα ξεκινά η δουλειά. Έχω δίπλα μου κάποιον που έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια και πιστεύω ότι θα φέρει και άλλα στην ομάδα. Έχουμε μια εκπληκτική ομάδα, έναν από τον καλύτερο προπονητή, για μένα τον καλύτερο».
Το λόγο πήρε ο Μέσι, ο οποίος τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολη ήταν η αποχώρησή μου από τη Μπαρσελόνα. Είναι δύσκολο να φανταστούμε μια αλλαγή μετά από τόσο καιρό.
Αλλά, μόλις έφτασα εδώ και είμαι ενθουσιασμένος. Απολαμβάνω την άφιξή μου με την οικογένειά μου. Τώρα, θέλω πολύ να προπονηθώ, να συναντήσω το τεχνικό τιμ και τους συμπαίκτες μου».

Για το ενδιαφέρον των ομάδων με το που έγινε γνωστό ότι θα φύγει από την «Μπαρτσα», είπε: «Από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό ότι φεύγω από την Μπαρσελόνα με πλησίασαν αρκετές ομάδες.
Ωστόσο, δεν ήταν τόσο εύκολο να βρεθούν οι συνθήκες. Ήρθε εδώ που αισθάνομαι καλύτερα και σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Έχω ακόμα κίνητρο, φιλοδοξίες, όπως και το κλαμπ. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα πάντα. Αυτός είναι ο στόχος μου: να συνεχίσω να μεγαλώνω, και να κερδίζω τίτλους. Εδώ υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Σπουδαίοι παίκτες σε όλες τις θέσεις, με αρκετές μεταγραφές. Θα παίξω με τους καλύτερους και αυτό είναι όμορφο».

Για το πώς φαντάζεται το ντεμπούτο του, απάντησε: «Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πότε μπορώ να ξεκινήσω. Μόλις γύρισα από τις διακοπές. Θα χρειαστώ κάποια προετοιμασία. Ελπίζω να είναι το συντομότερο δυνατό γιατί θέλω πολύ να παίξω. Αλλά δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα δούμε».
Αναφερόμενος στο Τσάμπιονς Λιγκ σχολίασε: «Οι μικρές λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Παρί το ξέρει επίσης, καθώς είναι πολύ κοντά στο να το κερδίσει. Είναι πάντα δύσκολο.
Θα χρειαστεί να έχουμε μια ενωμένη, ισχυρή ομάδα. Έτσι νομίζω, από όσα μπορώ να γνωρίζω. Λίγη τύχη επίσης, γιατί αυτός είναι ένας καθοριστικός παράγοντας.
Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας ειδικός διαγωνισμός, που το κάνει τόσο όμορφο και σημαντικό».

Ερωτηθείς για τους παίκτες που θα συναντήσει και ιδιαίτερα για τον Νεϊμάρ, είπε: «Δεν είναι μόνο ο Νεϊμάρ, όπως ανέφερε νωρίτερα γνωρίζω ήδη αρκετούς ανθρώπους εδώ στα αποδυτήρια. Όταν κοιτάζετε την ομάδα, βλέπετε πολλές δυνατότητες για να φτάσει στο στόχο.
Τόσο εγώ, αλλά και η Παρί θέλουμε το ίδιο πράγμα. Τώρα που επανενωθήκαμε, ελπίζω να είμαστε πιο δυνατοί για να φτάσουμε στο στόχο μας. Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Παρέδες. Είχα επαφή με μερικούς από αυτούς και όλα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους για να έρθω εδώ».

Ρωτήθηκε ποια είναι η γνώμη του για τη Ligue 1 και τόνισε: «Παρακολουθώ το πρωτάθλημα γιατί έχω φίλους εδώ, όπως είπα. Είναι ένα πρωτάθλημα που έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ειδικά χάρη στην Παρί.
Το καθιστά πιο ανταγωνιστικό. Οι αντίπαλοι επίσης προχωρούν και θέλουν να νικήσουν την Παρί. Θα είναι κάτι νέο για μένα αλλά είμαι χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να το ανακαλύψω».

Για το ενδεχόμενο να παίξει αντίπαλος με την Μπαρσελόνα σχολίασε: «Πριν φύγω είπα στους οπαδούς: Θα είμαι πάντα ευγνώμων για την αγάπη που δέχτηκα. Η Μπαρσελόνα είναι το σπίτι μου, έχω ζήσει πολλά από την παιδική μου ηλικία. Ήξεραν ότι θα πήγαινα σε μια ανταγωνιστική ομάδα γιατί είμαι νικητής.
Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η Παρί μοιράζεται τους στόχους μας. Θα δούμε αν θα συναντηθούμε με την Μπαρσελόνα. Από τη μία πλευρά, θα ήταν ωραίο. Αλλά, από την άλλη θα ήταν περίεργο να παίξω στο "σπίτι μου" με άλλη φανέλα. Θα δούμε».

Για το αν έχει τον ίδιο ενθουσιασμό, υποστήριξε: «Προφανώς, έχω αλλάξει πολύ από την αρχή της καριέρας μου. Έχω περισσότερη εμπειρία.
Καλό ή κακό, ως αθλητής ή ως άνθρωπος, αλλά έχω τον ίδιο ενθουσιασμό ως παιδί: μου αρέσει να παίζω, να κερδίζω. Θα δώσω τα πάντα για να το κάνω».

Στο σημείο εκείνο ο «ισχυρός άνδρας» της Παρί, Αλ Κελαϊφί, ρωτήθηκε για το Financial Fair Play και για το πόσο και αν η μεταγραφή του Μέσι επηρεάσει το σύλλογο:
«Όσον αφορά την οικονομική πλευρά, θέλω να το ξεκαθαρίσω. Γνωρίζουμε τους κανόνες του οικονομικού fair play και θα τους ακολουθούμε πάντα.
Συναντηθήκαμε με τις νομικές και οικονομικές ομάδες μας πριν την μεταγραφή ώστε να δούμε αν μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα. Διαφορετικά, δεν θα το κάναμε.
Η παρουσία του εδώ είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για τον σύλλογο. Υπάρχει απίστευτος αντίκτυπος από την άποψη του εμπορικού, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ελπίζω μόνο να μην ζητήσει αύξηση (γέλια)».
naftemporiki.gr