Ο Πετράκης θέλει έναν, άριστο τακτικά, Απόλλωνα που θα επιτίθεται!

Ο Απόλλων Σμύρνης ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του, επιστρέφοντας από το Πράβετς της Βουλγαρίας και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για να μονταριστεί η ομάδα και να εμφανιστεί έτοιμη ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος λίγο μετά τα μέσα του Αυγούστου.
Ο Γιάννης Πετράκης έχει κάνει ξεκάθαρο το στίγμα που θέλει να περάσει στην Ελαφρά Ταξιαρχία. Θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα είναι άριστη τακτικά, με κοντά τις γραμμές της, δουλεύοντας αρκετά στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και στο γρήγορο transition game. Μεγάλο στοίχημα του έμπειρου τεχνικού αποτελεί η δημιουργία ενός συνόλου που θα ξέρει να επιτίθεται, να δημιουργεί και να φτιάχνει φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Μάλιστα, το βάρος το έχει ρίξει στο δεύτερο κομμάτι κυρίως αφού έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει μια ομάδα που είναι αρκετά δεμένη καθώς έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές από την περασμένη σεζόν.
Η άμυνα κατά τα 3/4 είναι ίδια με Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Ντομίνγκες συν την προσθήκη του Τουτουαρίμα για το αριστερό άκρο. Σε αυτούς να προσθέσουμε και τον Βέρχουλστ που είναι ήδη από πέρυσι, αλλά και τον Ράιλι που δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό της περασμένης σεζόν. Στα χαφ, ο Πετράκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει τους Φατιόν, Σλίβκα από πέρυσι, τον Παπαγεωργίου που έρχεται από την Κύπρο και δεν θέλει χρόνο προσαρμογής, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Κάστρο που έπαιζε στον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον ενσωματώνεται για τα καλά στην ομάδα. Βέβαια, δεν έχει τον Μαρτίνες και μπορεί να του λείπει για αρκετό καιρό και αυτό του «δένει» τα χέρια, γι’ αυτό και έχει ζητήσει έναν μεσοεπιθετικό.
Όσον αφορά τα άκρα της επίθεσης και την κορυφή; Εκεί είναι που ο Απόλλων Σμύρνης ακόμα «πονάει». Έχει δύο εξτρέμ για βασικές επιλογές, όπως ο Παμλίδης και ο Τσιλούλης, με τον πρώτο να μπορεί να παίξει και ως δεύτερο φορ ή «ψευτοδεκάρι». Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Ρώσση, σαν ένα από τα back-up αλλά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» χρειάζεται άλλους δύο εξτρέμ, ο ένας εξ αυτών επιπέδου! Στην κορυφή της επίθεσης τώρα, η προετοιμασία μέχρι στιγμής έχει βγει μόνο με φορ τον Ντάουντα (σ.σ. υπήρξαν ορισμένες δοκιμές με Παμλίδη και τον υπό δοκιμή Κόλα), ενώ ο Ιωαννίδης θα αρχίσει σιγά-σιγά και αυτός σε σύντομο διάστημα να μπαίνει. Παρόλα αυτά, είναι ξεκάθαρο πως ο Απόλλων Σμύρνης χρειάζεται φορ. Ο Μανιάς πάντα υπάρχει στη λίστα (όπως και ο Ενσικουλού για τα εξτρέμ αλλά αυτή τη στιγμή δεν προχωρά) αλλά δεν θα περιμένει… μια ζωή, μπας και αδειάσει μια θέση στην κορυφή της επίθεσης, ενώ συνεχίζουν να εξετάζονται και άλλες πιο φτηνές λύσεις για back-up των δύο.
Φυσικά, η διάταξη που δουλεύει διαρκώς ο τεχνικός από την Κρήτη είναι το 4-2-3-1, το οποίο προτιμάει πλέον και όταν το αλλάζει συνήθως γίνεται 4-1-4-1 με δύο οκτάρια! Δείγμα του ότι έχει εγκαταλείψει το 3-5-2 που χρησιμοποιούσε στον ΠΑΣ Γιάννινα κατά κόρον, ενώ αν θελήσει να παίξει με δύο φορ θα γυρίσει τη διάταξη σε 4-4-2.
Ο Γιάννης Πετράκης βλέπει ότι η ομάδα του έχει ομοιογένεια, αλλά θέλει να της περάσει τα «θέλω» του και να της προσθέσει τις δικές του πινελιές. Παράλληλα, ψάχνει μαζί με τον Αντώνη Μανίκα και τους υπόλοιπους συνεργάτες του παίκτες που θα έρθουν να «κουμπώσουν» στην ομάδα και να την ανεβάσουν επίπεδο. Όπως αναμένεται να γίνει με έναν στόπερ που αναζητούν καιρό οι «Κυανόλευκοι», αλλά ψάχνοντας παράλληλα και εξτρέμ, δεκάρι και φορ. Δεν αποκλείεται να αποκτηθεί άλλος ένας χαφ, σίγουρα θα γίνουν πέντε-έξι κινήσεις ακόμα. Το ρόστερ δεν θα μεγαλώσει πολύ, θα περιστοιχιστεί και από ορισμένους νεαρούς που δείχνουν καλά δείγματα. Στα χέρια του Γιάννη Πετράκη, πλέον, είναι να δείξει πράγματα στο χορτάρι και να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη, εφόσον του ικανοποιήσει και η διοίκηση τα όσα θέλει για να ενισχυθεί περαιτέρω.
Γιώργος Τσανάκας, Σπορ FM 94.6