Η συμμετοχή του Μιχάλη Κασάπη στην Μικτή Κόσμου και ο λόγος που δεν πήγε στην Μονακό

Ο Μιχάλης Κασάπης είναι ένας από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ-χαφ που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα.
Γεννήθηκε το 1971 στο Πλατανάκι Βοιωτίας και μόλις στα 17 του χρόνια έπαιξε στην πρώτη ομάδα του Λεβαδειακού, όπου και συστήθηκε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με 126 συμμετοχές και 6 γκολ.
Η ΑΕΚ ήταν αυτή που πίστεψε στο ταλέντο του και δεν έχασε. Ο Κασάπης μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 1993 στην Ένωση, καθιερώθηκε από την πρώτη χρονιά στην ομάδα του Ντούσαν Μπαγεβιτς, ενώ εκεί έκλεισε την καριέρα του έντεκα χρόνια μετά, το 2004.
Με την «Κιτρινόμαυρη» φανέλα το «μηχανάκι» της αριστερής γραμμής συμπλήρωσε 254 συμμετοχές και 8 γκολ στην Α' Εθνική, κέρδισε το Πρωτάθλημα του 1994, τέσσερα Κύπελλα ('96, '97, '00, '02) και το Σούπερ Καπ του 1996.
Η καριέρα του στην ΑΕΚ σημαδεύτηκε αρνητικά από την τιμωρία των 24 αγωνιστικών ως αρχηγού, μετά από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το 1999 και τις έντονες διαμαρτυρίες στον διαιτητή Δημητρόπουλο. Εξαιτίας της τιμωρίας του, έχασε την ευκαιρία να μεταγραφεί στο εξωτερικό, αφού η Μονακό επιθυμούσε διακαώς την απόκτησή του.
Σπουδαία στιγμή για τον Μιχάλη Κασάπη ήταν η παρουσία του στη Μικτή Κόσμου το 1995, με εκλέκτορα τον Γιόχαν Κρόιφ και συμπαίκτες και αντιπάλους, ανάμεσα σε άλλους, τους Μαραντόνα, Ρομάριο, Σούστερ, Στόιτσκοφ και Θουμπιθαρέτα.
Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 37 φορές από το 1994 έως το 2002, αν και είχε αποχωρήσει για ένα διάστημα μετά το ματς με τον Ολυμπιακό το '99, όπως και άλλοι παίκτες της Ένωσης.
Όταν κρέμασε τα παπούτσια του, εργάστηκε ως τεχνικός σε Φωκικό (δύο θητείες), Καλλονή, Χαλκίδα και ως σκάουτερ στην ΑΕΚ.
Από τη στήλη «Πού χάθηκε ο…» της εφημερίδας Παρασκήνιο