Επαναφέρει το παλιό σήμα ο Άγιαξ

Το σήμα που φορούσε από το 1928 έως το 1991 επαναφέρει στις φετινές του φανέλες ο Άγιαξ!
Η θρυλική Ολλανδική ομάδα, όπως έκανε γνωστό, στις εντός έδρας εμφανίσεις της, δεν θα αναγράφει τα ονόματα των ποδοσφαιριστών της, παρά μόνο τους αριθμούς τους.
Το συγκεκριμένο έμβλημα δημιουργήθηκε το1928 και ανήκε σε μια εταιρεία κατασκευής πυροσβεστήρων που λεγόταν Άγιαξ, της οποίας ο ιδρυτής Ντε Μπουρ έπαιξε κάποτε για τον σύλλογο. Είχε σχεδιάσει το λογότυπο της εταιρείας του και το έδωσε στην ομάδα κατά τον εορτασμό της 25ης επετείου του συλλόγου το 1925, σχεδιασμένο πάνω σε ένα πορσελάνινο πιάτο.
Οι άνθρωποι του συλλόγου του Άστερνταμ ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ με το λογότυπο που το ασπάστηκαν ως το νέο σήμα του κλαμπ - με την προφανή παραδοχή ότι στο απεικονιζόμενο σχέδιο αναπαρίσταται ο Αίαντας. Έκτοτε το χρησιμοποιούσαν στις φανέλες του συλλόγου κάνοντάς το διάσημο, μέχρι τον εκμοντερνισμό του από τις 11 περίφημες γραμμές. Παρεμπιπτόντως, οι πυροσβεστήρες Άγιαξ εξακολουθούν να είναι παντού στην Ολλανδία, αλλά δεν φέρουν πλέον το σύμβολο της ομάδας, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν δείχνει τον Αίαντα, αλλά τον Μενέλαο, τον βασιλιά της Σπάρτης!