Θρίαμβος της Αργεντινής του Μέσι, κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα μέσα στο «Μαρακανά»!

Θρίαμβος της Εθνικής Αργεντινής του εξωπραγματικού Λιονέλ Μέσι, η οποία κατέκτησε με εμφατικό τρόπο το Κόπα Αμέρικα, νικώντας την Βραζιλία μέσα στο «Μαρακανά»!
Μια μεγάλη επιτυχία για τους απογόνους του Ντιέγκο Μαραντόνα και την ένδοξη Αργεντινή!
Ο τελικός κρίθηκε στο 22ο λεπτό, όταν ο ακραίος επιθετικός της Παρί Σεν-Ζερμέν, Ανχελ Ντι Μαρία, με άψογο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του Έντερσον για να «γράψει» το όνομά του με χρυσά γράμματα την Ιστορία του τελικού και να στείλει την «Αλμπισελέστε» και μια ολόκληρη χώρα στα ουράνια!
Έτσι, η Αργεντινή «ήπιε το νέκταρ» στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο, τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς νίκησε με 1-0 την οικοδέσποινα Βραζιλία και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής για πρώτη φορά μετά από 28 ολόκληρα χρόνια (1993) και 15η στην Ιστορία της.
Οι δύο πρωταγωνιστές του τουρνουά, Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ, δεν κατάφεραν να σκοράρουν αυτή την φορά, ωστόσο, για τον κορυφαίο παίκτη της Εποχής μας και απόλυτο σταρ της Μπαρσελόνα αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που τον απασχόλησε μιας και με την κατάκτηση του τίτλου κατάφερε να προσθέσει στην συλλογή του ένα ακόμη μετάλλιο, μετά το Χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.
Η Βραζιλία απέτυχε μέσα στην έδρα της να πάρει το 10ο τρόπαιο Κόπα Αμέρικα, με τον Νεϊμάρ να ξεσπά σε κλάματα μετά το σφύριγμα της λήξης του τελικού.
Μάλιστα, ο Λιονέλ Σκαλόνι αποκάλυψε ότι ο Λιονέλ Μέσι… έσφιξε τα δόντια και παρότι τραυματίας, αγωνίστηκε κανονικά στον χθεσινό τελικό του, παρά τις μυϊκές ενοχλήσεις που ένιωθε!