Όταν ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αποκτήσει τον Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη

Με αφορμή το ενδιαφέρον Ελληνικών ομάδων για τον Ανδρέα Σάμαρη, έγινε γνωστή μια ιστορία, που αφορά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε προσπαθήσει να κάνει "δικό του" τον πρώτο Έλληνα ποδοσφαιριστή που φόρεσε την φανέλα της Μπενφίκα, τον Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη.
Ο Μαχαιρίδης μετά την ΑΕΚ πήγε στον ΠΑΟΚ και τον Ιανουάριο του 2000 αποκτήθηκε από την Μπενφίκα του Γιούπ Χάινκες. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους και συγκεκριμένα στα τέλη του Ιουνίου, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τον αποκτήσει, με την σύμφωνη γνώμη του τότε προπονητή της ομάδας, Άγγελου Αναστασιάδη.
Ο τότε πρόεδρος του "Τριφυλλιού", Άγγελος Φιλιππίδης, στην παρουσίαση των νεοαποκτηθέντων παικτών, δήλωσε ότι στόχος είναι και ένας «Έλληνας παίκτης-εργαλείο» που θα ολοκληρώσει τις μεταγραφές, εννοώντας τον Μαχαιρίδη, χωρίς βέβαια να αποκαλύψει το όνομά του.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επανέλαβε αργότερα την συγκεκριμένη θέση του, δείχνοντας έτσι την επιθυμία του συλλόγου για την συμφωνία.
Το ντιλ όμως δεν έγινε τελικά με τον δυναμικό μεσοαμυντικό, ο οποίος συνέχισε στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας με την φανέλα των "Αετών της Λισαβόνας". Ο λόγος που χάλασε η μεταγραφή δεν έγινε γνωστός.