Νέος πρόεδρος της Γαλατάσαράι ο Μπουράκ Ελμάς

Γράφει από την Κωνσταντινούπολη ο Mustafa Bora Kargin
Ο Μπουράκ Ελμάς είναι πλέον ο νέος πρόεδρος της Γαλατάσαράι.
Ο 47χρονος επιχειρηματίας από την Κωνσταντινούπολη είναι ο διάδοχος του Μουσταφά Τσενγκίζ στον προεδρικό θώκο του συλλόγου και 38ος πρόεδρος στην Ιστορία του.
Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο της Γαλατάσαράι, ο Ελμάς υπερίσχυσε των αντιπάλων του, Μετίν Οζτούρκ, Ιμπραήμ Οζντεμίρ, Εσρέφ Χαμαμτσίογλου και Γιγκίτ Σαρντάν, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις είπε:
"Θα δημιουργήσουμε έσοδα άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ονομασίας του γηπέδου και της χορηγίας της φανέλας. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τώρα την εταιρεία με την οποία έχουμε κάνει μια προκαταρκτική συμφωνία".
Επίσης δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Φατίχ Τερίμ στην τεχνική ηγεσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πεθερός του, ο Φαρούκ Σουρέν, έχει διατελέσει πρόεδρος της Γαλατάσαράι από τον Μάρτιο του 1996 έως τον Ιούλιο του 2001. Μάλιστα είναι ο πιό επιτυχημένος πρόεδρος στην Ιστορία του συλλόγου, καθώς επί των ημερών του η Γαλατάσαράι κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Μέσα σε εκείνο το διάστημα, ο Ελμάς είχε τον ρόλο του τιμ μάνατζερ και του μέλους του ΔΣ.