Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΠΟ στην ΟΥΕΦΑ για την πρόκληση των Σκοπίων

Έντονη ήταν η αντίδρασ της ΕΠΟ, η οποία δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση εκ μέρους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Σκοπίων, ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής τους ομάδας στο Euro 2020.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή ενημέρωσης στην ΟΥΕΦΑ για το έμβλημα με την ένδειξη FFM (Football Federation of Macedonia) στη φανέλα των Σκοπίων.
Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ, «οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ' επέκταση εκτός πραγματικότητας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:
Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.
Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ' επέκταση εκτός πραγματικότητας.
Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA».