Χρήστος Καρκαμάνης: 10 χρόνια στον Άρη και Μουντιάλ με την Εθνική

Ο Χρήστος Καρκαμάνης συνέχισε τη μεγάλη παράδοση των σπουδαίων τερματοφυλάκων του Άρη.
Με καταγωγή από τα Γιαννιτσά και προερχόμενος από τις υποδομές του συλλόγου, θα αποτελέσει για πολλά χρόνια το βασικό τερματοφύλακα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Το 1988, με τραυματία τον Αλέκο Κατσιαούνη, ο νεαρός Καρκαμάνης θα πάρει την ευκαιρία από τον Γερμανό προπονητή Πρόκοπ και θα κάνει το ντεμπούτο του στην ομάδα.
Στην επόμενη τριετία θα αποτελέσει μαζί με τον Αλέκο Κατσιαούνη ένα αξιόπιστο δίδυμο τερματοφυλάκων που θα εναλλάσσονται στην εστία της ομάδας. Από το 1990 ως το 1996 ο Καρκαμάνης θα είναι βασικός τερματοφύλακας, παρών στις καλές χρονιές με την ομάδα του Γιώγου Φοιρού, ενώ θα κληθεί και στην Εθνική ομάδα, συμμετέχοντας στο Μουντιάλ του 1994.
Από τη σεζόν 1996-97 με την παρουσία του Φάνη Κατεργιαννάκη θα μοιράζεται τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, για να αποχωρήσει τελικά στο τέλος της χρονιάς για τον Ηρακλή.
Ο Καρκαμάνης είχε εξαιρετικά στοιχεία, καλά αντανακλαστικά,με έφεση στις εξόδους.
Ο Χρήστος Καρκαμάνης κάθισε 286 φορές κάτω από τα δοκάρια και δικαίως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους γκολκίπερ της Ιστορίας του Άρη και του Ελληνικού ποδοσφαίρου. ΠΗΓΗ: oiassoitouareos.gr