Το Βέλγιο απέκλεισε την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο

Μπορεί να μην έφτασε στα γνωστά επίπεδα απόδοσης, το Βέλγιο νίκησε με 1-0 την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και προκρίθηκε στους «8» του Euro 2020, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία.
Η κάτοχος του τροπαίου Πορτογαλία δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί το στέμμα που είχε κατακτήσει στην Γαλλία το 2016.
Αυτό διότι στο τρίτο σερί ντέρμπι που έδωσε γνώρισε την δεύτερη ήττα στο τουρνουά μετά το 4-2 από την Γερμανία (είχε προηγηθεί το 2-2 με την Γαλλία) κι αποχαιρετά τη διοργάνωση με δύο ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη (επί της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα με 3-0). Από την άλλη η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε το 4Χ4 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δικαιολογημένα συνεχίζει να ελπίζει ότι θα φτάσει έως το τέλος.
Μπροστά της τώρα θα έχει έναν ακόμη φαβορί για το τρόπαιο (Ιταλία), αλλά είναι τέτοια η ποιότητα των παικτών που διαθέτει που τους αρκεί μία φάση για να σκοράρουν, όπως συνέβη απόψε στη Σεβίλλη με τον Τοργκάν Αζάρ. Η ομάδα του Μαρτίνεθ πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 42ο λεπτό με το βολέ του Τοργκάν Αζάρ, γκολ για το οποίο φέρει σημαντική ευθύνη και ο Ρούι Πατρίσιο ο οποίος δεν «διάβασε» σωστά την φάση κι αιφνιδιάστηκε.