Θρίαμβος της Βιγιαρεάλ, κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ!

Θρίαμβος της Βιγιαρεάλ, η οποία χθες το βράδυ κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ στο Γκντανσκ!
Οι Ισπανοί, που έχουν και 1 Κύπελλο Ιντερτότο στο παλμαρέ τους, νίκησαν 11-10 στα πέναλτι την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να λήγουν 1-1.
Έτσι, η Βιγιαρεάλ θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν. Ο προπονητής της, Ουνάι Έμερι έφτασε τις 4 κατακτήσεις, καθώς έχει 3 Γιουρόπα Λιγκ με την Σεβίλλη.
Ήρωας του τελικού ο γκολκίπερ των Ισπανών, Ρούλι, ο οποίος ευστόχησε στο 20ό πέναλτι, ενώ αμέσως μετά απέκρουσε αυτό του Ντε Χέα και «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του! Η Βιγιαρεάλ, έγινε η 16η διαφορετική ομάδα που διεκδίκησε και πήρε τελικά το τρόπαιο, ενώ ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό της ταξίδι αήττητη (12-3-0).
Το μεγάλο «αστέρι» της Βιγιαρεάλ, Ζεράρ Μορένο, άνοιξε το σκορ στο 29' με προβολή μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Παρέχο και αδράνεια των αμυντικών της Μάντσεστερ.
Το σκορ αυτό έμεινε στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο η ομάδα του Σόλσκιερ δεν «πατούσε» καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με τους Ισπανούς, που χωρίς να παίξουν σπουδαίο ποδόσφαιρο κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και με το 7ο γκολ του διεθνούς επιθετικού σε 12 ματς στη διοργάνωση να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 55' έφτασε στο 1-1 με το «μόνιμο» σκόρερ της εδώ κι αρκετό καιρό, Έντινσον Καβάνι. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» συνέχισαν να πιέζουν, αλλά η Βιγιαρεάλ αμυνόταν αποτελεσματικά κι έτσι ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση.
Η Ισπανική ομάδα ήταν πιο «φρέσκια» στο επιπλέον ημίωρο, λόγω των πέντε αλλαγών που έκανε από το 60' μέχρι το 88' ο Ουνάι Έμερι, σε αντίθεση με τον Σόλσκιερ ο οποίος προτίμησε να κάνει την πρώτη του κίνηση στο 100ό λεπτό με την είσοδο του Φρεντ αντί του Γκρίνγουντ.
Όλα κρίθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Ο Μορένο έκανε το 1-0 για την Βιγιαρεάλ, ο Μάτα ισοφάρισε σε 1-1, ενώ ο Ράμπα έδωσε ξανά προβάδισμα στους Ισπανούς. Εύστοχος ήταν και ο Τέλες για τους ηττημένους (2-2). Ο Πάκο Αλκάθερ έκανε το 3-2 για το «Κίτρινο Υποβρύχιο» και ο Φερνάντες «απάντησε» για το 3-3. Το 4-3 έκανε ο Αλμπέρτο Μορένο για την Βιγιαρεάλ, ενώ ψύχραιμος ήταν και ο Ράσφορντ για το 4-4. Ο Ντάνι Παρέχο έδωσε νέο προβάδισμα (5-4), με τον Καβάνι να «γράφει» το 5-5. Ο Γκόμεθ δεν λάθεψε (6-5), όπως κι ο Φρεντ (6-6) για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ. Το 7-6 για την Βιγιαρεάλ ήρθε από τον Αλμπιόλ, με τον Τζέιμς να ξεγελά τον Ρούλι και να κάνει το 7-7. Ξανά μπροστά οι Ισπανοί με τον Κοκλέν (8-7), ο Σο έκανε το 8-8, ο Γκασπάρ το 9-8 και ο Τουανζέμπε το 9-9. Το 10-9 για την Βιγιαρεάλ ήρθε από τον Παού Τόρες και το 10-10 από τον Λίντελοφ.
Εύστοχος ήταν και ο γκολκίπερ Ρούλι (11-10), ο οποίος στη συνέχεια απέκρουσε το πέναλτι του Ντε Χέα κι έστειλε την ομάδα του στον... έβδομο ουρανό!