Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι

Για δεύτερη φορά στην Ιστορία της η Τσέλσι αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς στον τρίτο Αγγλικό «εμφύλιο» σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ νίκησε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο!
Η ομάδα του Τόμας Τούχελ, εννέα χρόνια μετά τον θρίαμβο επί της Μπάγερν στο Μόναχο, πήρε τον τίτλο με το γκολ του Χάβερτζ στο 42', μη επιτρέποντας στους κατόχους του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ να πανηγυρίσουν το πρώτο τρόπαιο στην Ιστορία τους.
«Πρωτομάστορας» αυτής της επιτυχίας ήταν ο Γερμανός τεχνικός που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να φτιάξει μια ομάδα ανταγωνιστική.
Μάλιστα έγινε ο πρώτος τεχνικός στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ που έφτασε σε δύο διαδοχικούς τελικούς με διαφορετικές ομάδες. Για πρώτη φορά πέρυσι με την Παρί Σεν-Ζερμέν, όταν έχασε το τρόπαιο από την Μπάγερν στη Λισαβόνα (1-0), αλλά 9 μήνες μετά κατάφερε να πανηγυρίσει στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, με το 1-0 επί της Σίτι!
Η Τσέλσι έκλεισε την φετινή διοργάνωση με μόλις μία ήττα (σ.σ. από την Πόρτο) και 9 νίκες και 3 ισοπαλίες.
Θυμίζουμε ότι το 1971 και το 1998 κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ το 2013 και το 2019 πανηγύρισε το Γιουρόπα Λιγκ. Από την άλλη ο Πεπ Γκουαρδιόλα απέτυχε να γίνει ο 6ο προπονητής στην Ιστορία που κατακτά τον θεσμό με δύο διαφορετικές ομάδες. naftemporiki.gr