Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η Πρωταθλήτρια Ισπανίας για την φετινή σεζόν!
Ένα Πρωτάθλημα που κατέκτησε πανάξια και με πρωτεργάτη τον Λουίς Σουάρες. Το 21ο γκολ του Ουρουγουανού στην φετινή Λα Λίγκα ήταν και το πιο σημαντικό για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, αφού οδήγησε τους «Ροχιμπλάνκος» στην ανατροπή επί της Βαγιαδολίδ με 2-1 στο «Χοσέ Θορίγια» στην 38η και τελευταία αγωνιστική και χάρισε στην ομάδα του τον 11ο τίτλο της και πρώτο μετά από το 2014.
Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε αντίστοιχα 2-1 με ανατροπή στο τέλος τη Βιγιαρεάλ, αλλά δεν της... έφτανε για να πάρει το τρόπαιο. Η Βαγιαδολίδ βγήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να παίξει τα... ρέστα της για την παραμονή και πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 18' με τον Πλάνο. Δύο λεπτά μετά (20'), η Βιγιαρεάλ πήρε επίσης προβάδισμα με το τέρμα του Πίνο και διατηρούσε στους δύο βαθμούς την απόσταση ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες της Μαδρίτης.
Η "Ατλέτι" ωστόσο, δεν είχε καμία απολύτως διάθεση να χάσει ένα δικό της πρωτάθλημα και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε σαν Πρωταθλήτρια. Ισοφάρισε στο 57' με τον Κορέα και δέκα λεπτά αργότερα, ο Σουάρες με άψογο πλασέ της χάρισε τον τίτλο μετά από επτά χρόνια.
Στο φινάλε των αγώνων του Σαββάτου (22/05), η Ρεάλ έφτασε εντέλει στην ανατροπή με τα τέρματα των Μπενζεμά και Μόντριτς, αλλά δεν ήταν αρκετό.