Ηλίας Σαπάνης: «Μας έχουν λείψει τα αποδυτήρια»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Ηλίας Σαπάνης στην Metrosport.
Ο βετεράνος άσος του Ολυμπιακού, του Ηρακλή και του ΠΑΣ Γιάννινα και νυν προπονητής του Ολυμπιακού Κυμίνων, μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και για τη συνέχεια: «Για μένα η Α1 θα πρέπει να αρχίσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Πόσο πιο νωρίς δεν το ξέρω. Αντί να αρχίσει όπως πέρσι στα μέσα Οκτωβρίου να αρχίσει ένα μήνα πιο νωρίς, αλλά να μας το ανακοινώσουν. Ακόμη και αν υπάρξει διακοπή, να γίνει το πρώτο μέρος του Πρωταθλήματος πριν μας κλείσουν και το δεύτερο μέρος μετά».

Τι σημαίνει αυτή η μεγάλη αποχή; «Μας έχουν λείψει τα αποδυτήρια, μας έχει λείψει η επικοινωνία με τους παίκτες. Σαφώς και οι παίκτες έχουν επηρεαστεί. Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να ξαναμπούν σε μια δραστηριότητα όσο γίνεται πιο νωρίς. Θα πρέπει να τους επαναφέρουμε στα προηγούμενα επίπεδα και αυτό θέλει χρόνο, θέλει δουλειά στο γήπεδο, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν παίζουν μόνο 18χρονοι και 19χρονοι αλλά και 27χρονοι και 28χρονοι που είχαν τη δουλειά τους. Πλέον τίθεται και θέμα προτεραιοτήτων, αν θα θέλουν δηλαδή να συνεχίσουν. Όσο δυνατόν πιο γρήγορα να μπουν σε αυτή τη διαδικασία οι ομάδες ώστε να είναι προετοιμασμένες για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος».

Οι παίκτες τι λένε; «Η αλήθεια είναι με τους παίκτες έχουμε να βρεθούμε πάρα πολύ καιρό. Φαντάζομαι ότι πολλοί που συμμετείχαν στην περσινή ομάδα θα θέλουν να συνεχίσουν αλλά δεν είναι εξακριβωμένο τίποτε. Υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που δόθηκαν σε ομάδες Γ Εθνικής για να μην μείνουν αδρανοποιημένοι».

Τι θα πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές αυτό το διάστημα; «Εγώ θυμάμαι όσα χρόνια έπαιζα μπάλα πριν αρχίσει η προετοιμασία έκανα μόνος μου 20, 30 μέρες, προπόνηση.
Τώρα τα χρόνια έχουν αλλάξει αλλά ότι περισσότερο κάνουν τόσο το καλύτερο. Σαφώς και θα πρέπει να έχουν ένα ατομικό πρόγραμμα και να αθλούνται ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι την επόμενη χρονιά, αλλά πριν από όλα αυτά θα πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με τους υπεύθυνους της εκάστοτε ομάδας για τη συνέχεια. Καταρχήν δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει το Πρωτάθλημα. Όσο δυνατόν πιο γρήγορα να ξεκαθαρίσει η ημερομηνία έναρξης των Πρωταθλημάτων αλλά και τα μέτρα και οι προφυλάξεις που τυχόν θα πρέπει να ακολουθούν. Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουν οι ιθύνοντες των ομάδων ώστε να πράξουν ανάλογα».