Επιστρέφει στον ΑΠΟΕΛ ο Νεόφυτος Μιχαήλ

Μία ομάδα ξεκινά από έναν καλό τερματοφύλακα. Και για τον φετινό Ολυμπιακό Λευκωσίας προφανώς ισχύει σε μεγάλο βαθμό.
Ο Νεόφυτος Μιχαήλ κράτησε γερά τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, πραγματοποίησε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις και πλέον, πιο ώριμος από ποτέ, μετρά αντίστροφα για την επιστροφή στον ΑΠΟΕΛ. Εάν δεν ενημερώθηκε, θεωρείται θέμα χρόνου να γίνει κάτι τέτοιο.
Ανεξαρτήτως των εξελίξεων που θα προκύψουν στη Γενική Συνέλευση της 1ης Ιουνίου, ο 27χρονος κίπερ θεωρείται δεδομένο ότι θα βρίσκεται στις κλήσεις του προπονητή για την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, αποτελώντας μία εκ των δύο βασικών επιλογών. Διατηρεί, εξάλλου, συμβόλαιο.
Συν τοις άλλοις, με βάση τη «σφικτή» οικονομική πολιτική του ΑΠΟΕΛ, ο Μιχαήλ κρίνεται ως ιδανική επιλογή, χωρίς ασφαλώς να παραγνωρίζεται η αξία των άλλων νεαρών τερματοφυλάκων. Υπενθυμίζουμε, κατά την τελευταία τετραετία αγωνίσθηκε με τα χρώματα των Άρη Λεμεσού, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακού Λευκωσίας.
Φεύγοντας με τη μορφή δανεισμού από το προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», κατάφερε να φορτώσει παιχνίδια στα πόδια, μάζεψε εμπειρίες, βελτίωσε αδυναμίες και ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή του. Άντλησε τα απαραίτητα εφόδια και σε λίγους μήνες θα κληθεί στον ανανεωμένο ΑΠΟΕΛ της νέας αγωνιστικής περιόδου να παλέψει για να καθιερωθεί σε ένα απαιτητικό σύνολο. Γιατί οι αλλαγές στον ΑΠΟΕΛ θα είναι ριζικές. Στη φετινή σεζόν, κλήθηκε να υπερασπίσει την εστία του Ολυμπιακού Λευκωσίας σε 31 παιχνίδια.
Είχε από το ξεκίνημα έναν προπονητή που πίστεψε σε αυτόν (Γιάννης Πετράκης), δεν τον λύγισαν τα λάθη του, δούλεψε και κατάφερε να ξεχωρίσει σε ένα σύνολο που αποτέλεσε μακράν την ευχάριστη έκπληξη του φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φετινές συμμετοχές του Μιχαήλ αποτελούν ρεκόρ στην έως τώρα καριέρα του.
Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση στην εν λόγω στατιστική κατηγορία ήταν πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια αγωνιζόμενος στη Νέα Σαλαμίνα (21 αγώνες). goal.com.cy