Ντάρκο Κοβάσεβιτς: «Έτσι χάσαμε το Πρωτάθλημα Ισπανίας με την Ρεάλ Σοσιεδάδ»

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, στο gazzetta.gr.
Ο βετεράνος Σέρβος φορ με τεράστια καριέρα σε Γιουβέντους, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ερυθρό Αστέρα και Ολυμπιακό, μίλησε μεταξύ άλλων και για την θητεία του στο Σαν Σεμπαστιάν, όπου έφτασαν πάρα πολύ κοντά στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ισπανίας.

Αναλυτικά το σχετικό μέρος της συνέντευξης:

Και έτσι, πήγατε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.
«Ναι, πάντα μου άρεσε το Ισπανικό ποδόσφαιρο. Είχα δύο περιόδους στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Κι οι δύο ήταν φανταστικές, δεν θα ξεχάσω ποτέ τα όσα πέρασα εκεί. Είναι ο σύλλογος για τον οποίο έπαιξα τα περισσότερα ματς.
Είμαι ο ξένος με τα περισσότερα ματς, τα περισσότερα γκολ κι ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Επιτεύγματα όπως αυτά δεν μπορείς να τα ξεχάσεις. Εκτός όλων αυτών όμως, οι άνθρωποι εκεί πάντα μ' έκαναν να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου, θα μπορούσα να πω ότι ένιωθα Βάσκος στα 10 χρόνια όπου έμεινα στο σύλλογο».

Ποιό ήταν το πιο σημαντικό ματς εκεί;
«Μπορώ να πω πως το πιο σημαντικό ματς με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν όταν χάσαμε από τη Θέλτα, σ' ένα ματς όπου αν νικούσαμε θα κατακτούσαμε τη La Liga από τη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία μας πήρε στα δύο τελευταία ματς όπου πετάξαμε βαθμούς.
Σχεδόν σ' όλη τη σεζόν ήμασταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αυτό είναι κάτι που με κυνηγάει μέχρι και σήμερα... Θα γινόμασταν πρωταθλητές απέναντι στους "γκαλάκτικος" της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου έπαιζαν οι Ρονάλντο, Φίγκο, Μπέκαμ».

Ποιά ματς δεν θα ξεχάσετε στην Ισπανία;
«Σ' αυτά απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου μου ήταν εύκολο να σκοράρω, είχα πετύχει 11 γκολ απέναντί τους.
Τα ντέρμπι της Βασκονίας ήταν περισσότερο φιλικά ντέρμπι, σε σχέση μ' αυτά που έχουμε συνηθίσει στα Βαλκάνια. Τα παιχνίδια του Champions League ήταν επίσης σπουδαία».

Στη Ρεάλ Σοσιεδάδ υπήρξατε και τρομερό δίδυμο με τον Νιχάτ.
«Ναι, είχαμε σε μια σεζόν 43 γκολ οι δυο ματς, ήμασταν σπουδαίο δίδυμο. Θυμάμαι το θυμό του στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος ήταν ίδιος με το δικό μου. Είχαμε παρόμοια χαρακτηριστικά, ήμασταν πολύ επιθετικοί μέσα στο γήπεδο και ίσως γι' αυτό πετύχαμε μαζί.
Πέρα απ' αυτό όμως, είχαμε και μια σπουδαία φιλία, ήταν αστείος τύπος και μπορούσα να περνάω ώρες μαζί του μιλώντας. Μέχρι και σήμερα έχουμε επαφές».

Πετύχατε και γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.
«Πάντα γνώριζα για τον Ολυμπιακό, την αδερφική φιλία με τον Ερυθρό Αστέρα και πάντα είχα ένα ξεχωριστό αίσθημα γι' αυτήν την ομάδα. Θυμάμαι ότι είχα κερδίσει ένα πέναλτι, οπότε ήθελα να το εκτελέσω και σκόραρα. Ήμουν χαρούμενος εκείνη τη στιγμή, φυσικά δεν ήξερα ποτέ ότι θα έπαιζα για τον Ολυμπιακό αργότερα στην καριέρα μου».