Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-0

Ένας άκρως αποτελεσματικός Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 2η αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκ και ανέβηκε προσωρινά στην 4η θέση της άτυπης βαθμολογίας, περιμένοντας το ντέρμπι που ακολουθεί, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, για να μάθει εάν θα μείνει εκεί ή, θα βρεθεί και πάλι 5ος.
Τεράστιας σημασίας ήταν η σημερινή επικράτηση του «Τριφυλλιού» απέναντι στην ομάδα του Γκαρσία, καθώς με αυτή βρέθηκε για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν εντός της πρώτης τετράδας και της «ζώνης» των Ευρωπαϊκών εισιτηρίων.
Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ήταν άκρως αποτελεσματική, καθώς είχε τρεις τελικές προσπάθειες σε όλο το ματς και σε όλες είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Ήταν επίσης η δεύτερη νίκη επί των «απρόμαυρων» μέσα σε 21 ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη στην «αυλαία» της κανονικής περιόδου, στο ίδιο γήπεδο, με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να «πατάνε» καλύτερα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα.
Μέχρι το 15' έφταναν με άνεση στην περιοχή του Διούδη, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου στο ματς, και μετά από συνεργασία των Ελ Καντουρί-Αντρίγια Ζίβκοβιτς και την χαμηλή σέντρα του Σέρβου, ο Σφιντέρσκι δεν πρόλαβε για... εκατοστά να βάλει το πόδι του στην πορεία της μπάλας για να τη στείλει στα δίχτυα.
Στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 39'. Το γκολ ήταν μάλιστα, παρόμοιο με εκείνο στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος στις 14 Μαρτίου. Από εξαιρετική μπαλιά του Βιγιαφάνιες στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Χατζηγιοβάνης έκανε σέντρα με τη μία και ο Μακέντα με πολύ δύσκολη προβολή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή της μπάλας, πίεσε στο πρώτο τέταρτο, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι «Πράσινοι» συνέχισαν να «χτυπούν» στις αντεπιθέσεις και σε μία εξ αυτών στο 77' ο Νιάς δέχθηκε μαρκάρισμα λίγο πριν μπει στην περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα (79') ο Λούκας Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση, το «τείχος» άνοιξε στα δύο και η μπάλα πέρασε ανάμεσα για να καταλήξει στη γωνία του Πασχαλάκη για το 2-0 του Παναθηναϊκού.
Οι «Πράσινοι» συνέχισαν με την ίδια «συνταγή», πίεση και κλέψιμο της μπάλας ψηλά και στο 85' έφτασαν και σε τρίτο γκολ, όταν ο Μολό έκλεψε κι έβγαλε με τη μία τη μπάλα προς τον Αϊτόρ στο χώρο. Ο Ισπανός εξτρέμ «άδειασε» τον προσωπικό αντίπαλό του και με πλασέ στην αντίθετη γωνία έκανε το 3-0 για τον Παναθηναϊκό τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς. naftemporiki.gr