Κυπελλούχος Ισπανίας 2020 η Σοσιεδάδ

Το Κύπελλο Ισπανίας για την σεζόν 2019-2020 κατέκτησε η Ρεάλ Σοσιεδάδ!
Στον τελικό που αναβλήθηκε πέρυσι λόγω των συνθηκών και διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο "Εστάδιο Ντε Λα Καρτούχα" της Σεβίλλης, η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν επικράτησε με 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Το γκολ πέναλτι του Μικέλ Ογιαρθάμπαλ στο 62ο λεπτό ήταν αρκετό για να κρίνει την αναμέτρηση και να χαρίσει το τρίτο Κύπελλο στην Ιστορία της Σοσιεδάδ και πρώτο μετά από 34 χρόνια.
Μεγάλη βραδιά και για τον Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος κατέκτησε τον 20ό τίτλο της καριέρας του. Μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, το δεύτερο ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τη Σοσιεδάδ να βγάζει μεγαλύτερη επιθετικότητα.
Στο 50' από γύρισμα του Ογιαρθάμπαλ, η μπάλα χτύπησε στον αγκώνα του Ινίγο Μαρτίνες, όμως ο διαιτητής Φερνάντες (μετά από συνεννόηση και με το VAR) έδειξε πως η παράβαση έγινε οριακά έξω από την περιοχή της Αθλέτικ.
Στο 59' από εξαιρετική μπαλιά του Νταβίντ Σίλβα στον Μερίνο, ο μέσος της Σοσιεδάδ πάτησε στην περιοχή κι ανατράπηκε καθαρά από τον Ινίγο Μαρτίνες. Ο διαιτητής Φερνάντες έδειξε αμέσως την εσχάτη των ποινών και κόκκινη στον διεθνή μέσο της Μπιλμπάο, όμως έπειτα από συζήτηση με το VAR και on field review έλεγχο κι από τον ίδιο, πήρε πίσω την κόκκινη κάρτα.
Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο αρχηγός της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μίκελ Ογιαρθάμπαλ στο 63', στέλνοντας από την άλλη γωνία τον Ουνάι Σιμόν για το 1-0, που έμελλε να κρίνει και τον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι.