Γιουρόπα Λιγκ: Στα ημιτελικά τα φαβορί

Τα φαβορί προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
Η Σλάβια Πράγας φαινόταν έχει πάρει τον... αέρα των Βρετανών, αλλά η Άρσεναλ είναι πολύ πιο επικίνδυνη μακριά από την έδρα της, κι αυτό η Σλάβια το κατάλαβε πολύ καλά, παίρνοντας ένα σκληρό μάθημα.
Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα θριάμβευσε με 0-4 στην τσεχική πρωτεύουσα και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά της διοργάνωσης, μαζί με τις Ρόμα, Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «Κανονιέρηδες» πέτυχαν τρία γκολ σε διάστημα επτά λεπτών στο πρώτο ημίχρονο (18' Πεπέ, 21' πεν. Λακαζέτ, 24' Σάκα) και καθάρισαν στο «άψε σβήσε» με την πρόκριση, ενώ ο Λακαζέτ στο 77' έδωσε θριαμβευτική χροιά στη νίκη της ομάδας του.
Στους ημιτελικούς η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ, που μετά τη νίκη με 0-1 στην Κροατία νίκησε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-1 (36' Αλκάθερ, 43' Μορένο - 75' Όρσιτς) και στο «Κεράμικα».
Στο «Όλντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε ένα γρήγορο γκολ με τον Έντινσον Καβάνι στο ξεκίνημα (6') κι άλλο ένα στο τελείωμα (90' αυτογκόλ Βαγιέχο) και σε συνδυασμό με το «διπλό» στην έδρα της Γρανάδα (επίσης με 2-0) έφτασε εύκολα στην πρόκριση.
Στους «4» θα παίξει με τη Ρόμα, που με παρακαταθήκη το 1-2 επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ πήρε την πρόκριση παρά το 1-1 (72' Τζέκο - 49' Μπρομπέι) στο «Ολίμπικο», με τον Έντιν Τζέκο να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης, απέναντι σε έναν Άγιαξ που είχε προηγηθεί και πίεζε για το γκολ της πρόκρισης.