Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων ο Αλ-Κελαϊφί

Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) είναι από σήμερα ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.
Ο «ισχυρός άνδρας» της Παρί Σεν-Ζερμέν εξελέγη στον προεδρικό θώκο της European Club Association (ECA), αντικαθιστώντας το «αφεντικό» της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, που παραιτήθηκε την περασμένη Κυριακή (18/04), μετά την προσχώρηση της «Γηραιάς Κυρίας» στην κίνηση των «12» για τη δημιουργία της European Super League.
Η ECA εκπροσωπεί πάνω από 200 συλλόγους από 55 ενώσεις μελών της ΟΥΕΦΑ και δημιουργήθηκε με σκοπό να τους βοηθήσει να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
«Νιώθω μεγάλη τιμή που διορίστηκα από τους συναδέλφους μου μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ECA ως πρόεδρος. Η ηγεσία, η ακεραιότητα και η συνύπαρξη του οργανισμού μας, δεν ήταν ποτέ πιο απαιτητική απ’ αυτήν την καθοριστική στιγμή στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», τόνισε ο νέος πρόεδρος της ECA και πρόσθεσε: «Εγώ, μαζί με όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους συλλόγους της ECA, θα προσπαθήσω να ενισχύσω την Ένωση στο ρόλο της ως η νόμιμη και μοναδική φωνή των ευρωπαϊκών συλλόγων».
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι 12 σύλλογοι που συμμετείχαν στη δημιουργία του Super League εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στην ECA. Παράλληλα, η European Club Association σε δήλωσή της «χαιρέτησε» την απόφαση που έλαβε η πλειοψηφία των συλλόγων να μην ακολουθήσουν το πρότζεκτ της ESL.
«Η ECA πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό το σχέδιο δεν θα μπορούσε να πετύχει, επειδή το ποδόσφαιρο, στον πυρήνα του, βασίζεται σε ανοιχτό πνεύμα, αθλητική τελειότητα και σύνδεση μεταξύ όλων των μελών της ποδοσφαιρικής οικογένειας. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους. Τα πρόσφατα γεγονότα ήταν μια υπενθύμιση ότι οι ιδιοκτήτες των κλαμπ, είναι απλώς θεματοφύλακες των συλλόγων τους, οι οποίοι είναι ιστορικοί φάροι που σημαίνουν πολύ για τους οπαδούς και τις κοινωνίες τους».