Μαχαιρίδης: «Ο ΠΑΟΚ βελτίωση μηδέν, τον κατάπιε ο Άρης»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης.
Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που φόρεσε την φανέλα της Μπενφίκα και βετεράνος στόπερ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, μίλησε για την κλήρωση που έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης:

Για την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ:
«Δυστυχώς είναι κάπως έτσι. Μιλάμε για δυο μεγάλες, ιστορικές ομάδες που φέτος είναι τόσο κακές που σκέφτεσαι αν θες να δεις αγώνες τους. Όταν βλέπεις μια ομάδα από την αρχή του Πρωταθλήματος μέχρι το τέλος να έχει μηδέν βελτίωση, απελπίζεσαι και λες και να μην το δω το ματς ΟΚ, δεν έγινε και κάτι. Και η ΑΕΚ είναι πολύ ασταθής, ο ΠΑΟΚ βελτίωση μηδέν, τίποτα. Ξεκινάει ο αγώνας και αμφιβάλεις αν βγάλουν πάθος στο γήπεδο. Είδατε πάθος με τον Άρη; Με μία μέρα λιγότερη ξεκούραση τον κατάπιε ο Άρης στο τρέξιμο. Είναι αδικαιολόγητα κακός ο ΠΑΟΚ με το μπάτζετ που έχει. Και η ΑΕΚ είναι ασταθής αλλά δεν φτάνει το μπάτζετ του ΠΑΟΚ».

Που αποδίδει την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολύ αργή ομάδα. Πλέον το ποδόσφαιρο είναι πολύ γρήγορο, δεν έχει καμία σχέση με τα χρόνια που παίζαμε εμείς. Δεν έχει συνοχή. Και επιθετικά έχει θέμα, πόσες ευκαιρίες έκανε με τον Άρη; Τα γκολ ήταν από τύχη, από γεμίσματα, δεν έκανε οργανωμένες επιθέσεις να τρυπήσει την άμυνα. Γενικά με όποια ομάδα κάθεται πίσω και αμύνεται, δυσκολεύεται ο ΠΑΟΚ. Αν θυμηθείτε και τα δυο ματς με την Ομόνοια στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε ευκαιρία. Στα ματς με την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα έπαιξε ρόλο και σε τι κατάσταση τις βρήκε, σε τι επίπεδο προετοιμασίας βρισκόντουσαν. Δεν έχω στο μυαλό μου μόνο εκείνα τα παιχνίδια αλλά όλη τη χρονιά. Τον Ιανουάριο πήρε τον Καγκάβα και τον Μπάμπα που είχαν να παίξουν δυο χρόνια. Ήταν δεδομένο για μένα ότι δε θα μπορούσαν να προσφέρουν αυτήν την περίοδο, όσο καλοί παίκτες και να είναι. Είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες, το έχουν αποδείξει στο παρελθόν, ιδιαίτερα ο Καγκάβα. Πώς να βρουν ρυθμό και να παίξουν; Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις συνεχόμενα 90λεπτα».

Θεωρεί σωστή την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στον ΠΑΟΚ:
«Όταν βλέπεις να φεύγουν προπονητές, να πηγαίνουν αλλού και να βγαίνει το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, λες «γιατί όχι σε μας». Δεν ξέρω αν έκαναν σωστά ή όχι. Από ό,τι φαίνεται δεν ήταν σωστή επιλογή. Η διοίκηση είναι αυτή που ξέρει τι συμβαίνει. Βλέπετε ότι ο Ζίβκοβιτς έχει χάσει το ρυθμό του. Δεν έχει καμία σχέση με τον Ζίβκοβιτς της αρχής της σεζόν. Είναι θέμα ψυχολογίας; Έχασε τον ρυθμό του επειδή δεν παίζει συνέχεια; Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Ο Σβαμπ μου φαίνεται κουρασμένος ή ξενερωμένος. Φαίνονταν ότι δεν είχε ταχύτητα αλλά είχε πολύ γρήγορη σκέψη και αντίληψη και ήταν εκεί όποτε έπρεπε».

Μια εκτίμηση για τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ:
«Όποια ομάδα μπορέσει να παίξει λίγο καλύτερα θα περάσει. Δεν μπορεί να σου δώσει η μία ομάδα την εντύπωση ότι είναι καλύτερη από την άλλη. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Καμία ομάδα δεν μπαίνει μες στο γήπεδο και λες θα κάνει αυτό, έχει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Δεν βλέπω κάτι ούτε στη μια ομάδα, ούτε στην άλλη».